Dünya
  • 1.6.2020 13:46

Amerika'da polislerde göstericilere katılıp destek verdi

Amerika'da polis dehşetiyle yayılan protestolara dün de bazı polisler katıldı. Bazı polis sonrasında vahşete karşı tutumlarını ifade etmek ve ırkçılık karşıtı hareketle dayanışma göstermek için kasklarını çıkardı, coplarını yerin takıp rozetlerini ceplerine koyarak görterilere iştirak etti.

Resim

Michigan'da Amerikalı polis memuru Chris Swanson , protestoculara gerçekten onlarla birlikte olmak istediğini söyleyerek, "Kaskımı çıkardım ve cop taktım, protesto değil barışçıl bir gösteri yapmak istiyorum." dedi.Miami Eyaletinde, sosyal medyadaki hesaplar ABD polisinin fotoğraflarını yayınladı

Resim

Amerikalı polis yanlısı tezahürat yapan yürüyüşün kalabalıklarına girdi.

Resim

Amerika Birleşik Devletleri’nde siyahi vatandaş George Floyd’un polis şiddeti nedeniyle hayatını kaybetmesinin ardından protestolar ülke geneline yayıldı. Polis şiddetinin damga vurduğu protestolarda, bazı polis şeflerinin kaskını çıkarıp eylemcilere katılması gündem oldu.olis şefi, protestoculara dokunmayacağının sözünü verdi. Bunun yanı sıra polislerin insanları kucakladığını dile getiren polis şefi, “Hadi gidelim, hadi harekete geçelim” diyerek protestolara dâhil oldu.

Resim

New Jersey eyalet subayı, ortak bir pankart taşımaya katıldı ve herkesle "Adalet yok, barış yok" sloganını söyleyen kalabalığa katıldı.

Resim

Kaliforniya'da polis şefi Andy Mills, Colin Cabernick'in ünlü olduğu göstericilerle dizlerinin üstüne oturdu, yönetimi "George Floyd'un katledildiği anı gösterir bir pozisyon alarak cinayeti protesto etti.

Resim

Güncellenme Tarihi : 1.6.2020 15:17

İLGİLİ HABERLER