Dünya
  • 30.8.2018 01:15

Amerika'dan Hindistan'a S-400 tehdidi

Hindistan’ın Rusya’dan S-400 hava savunma sistemleri dahil silah alma planlarından endişe duyduklarını belirten ABD Savunma Bakan Yardımcısı Randall Schriver, bu planlar yüzünden yaptırım uygulayabileceklerini söyledi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Hindistan Başbakanı Narendra Modi

Washington'daki Carnegie Uluslararası Barış Vakfı'nda konuşan Schriver, "Onların yaptırım kapsamına girmeyeceğini, istisna tutulacaklarını sizlere söyleyemem. Bu kararı, eğer Hindistan'ın Rusya'dan yeni sistem ve potansiyel aldığını görürse Başkan vermeli. İstisna yapılabileceğini sizlere söyleyemem" dedi.

Schriver, Hindistan'ın S-400 hava savunma füze sistemini alma planlarının ayrı bir tedirginlik kaynağı olduğunu kaydetti.

'BİZ DAHA İYİ, GÜVENİLİR PARTNER OLABİLİRİZ'

Hindistan'ın savunma alanında geçmişten gelen Rusya'yla ilişkileri kabul ettiklerini ama gelecekte bu ülkeyi kendilerine çekmek istediklerini dile getiren Schriver, sözlerini şöyle sürdürdü: "Biz Hindistan'la geçmişini değil geleceğini konuşmak istiyoruz. Rusya'nın kendi geleceğine bakın, misal demografisine. Gerçekten uzun gelecekte stratejik partnerlik yapmaya değer bir ülke olduğunu düşünmüyorum. Biz daha iyi, daha güvenilir partner olabiliriz".

 

Güncellenme Tarihi : 30.8.2018 01:23

İLGİLİ HABERLER