Dünya
  • 21.9.2019 17:28

Amerika'dan Suriyeli muhaliflere 'PKK ile çalışın' teklifi

ABD'den Suriyeli muhaliflere 'PKK ile çalışın' teklifi

Türkiye'nin güney sınırını tehdit eden PKK terörü tehlikesine dönük harekat hazırlığı ve bölgenin PKK'dan temizlnemesine dönük verdiği 15 günlük mühlet ABD kanadında paniğe yol açtı. Münbiç'te 3. yılına giren oyalama taktiklerini 450 kilometrelik sınır hattı boyunca yenilediği eleştirisi yapılan Trump yönetimi, Dışişleri Bakanlığı’ndan bir heyeti Gaziantep’e gönderdi. Suriyeli muhaliflere görüşen ABD heyeti, muhalif kanat temsilcilerine, Fırat’ın Doğusu’nda bizimle hareket edin, olası Türkiye operasyonunu engelleme konusunda bize yardımcı olun ve PKK’ya destek verin teklifinde bulundu. ABD Dışişleri müsteşarlarından Michael Koplovsky ve Zehra Bill, Rakka, Haseke, Deir el Zor bölgelerini temsil eden bir çok isimle Gaziantep’te görüştü.

Tel Abyad, Rasul Ayn, Rakka, Haseke, Deir el Zor Yerel Meclisi Yönetimleri, STK temsilcileri ve Suriye Geçici Hükümet Başkanı ile görüşen ABD heyeti, ‘PKK işgal bölgelerine geçin, can güvenliğinizi biz sağlarız’ taahhüdünde bulundu. Gaziantep’te yapılan toplantılara katılan muhalif isimler Yeni Şafak’a görüşme detaylarına dair önemli bilgiler verdi.

ESED’E KARŞI BİRLİKTE SAVAŞALIM

Pentagon, PKK terör örgütüne silah ve cephane sevkiyatı ile birlikte militan eğitimini de sürdürürken Dış İşleri Bürokratları ABD-PKK ittifakı tarafından işgal edilen bölgeleri temsilen kurulan Yerel Meclis Yöneticileri ve Sivil toplum kuruluşlarını yakın markaja aldı.

ABD Dış İşleri Temsilcileri Suriyeli muhalif isimlerle 16-19 Eylül tarihlerinde Gaziantep Yasem Plaza’da bulunan Dış İşleri Özel Ofisi’nde görüştü.

Mardin, Ceylanpınar, Akçakale, Kilis, Şanlıurfa gibi merkezlerden gelen muhaliflere çalışmalarınızı beldelerinizde yürütün. PKK ile anlaştık. PKK Esed yönetimine karşı sizinle birlikte savaşmaya hazır" denildi.

PKK’DAN VAZGEÇEMEYİZ

ABD’liler ile yapılan görüşmelere katılan ve Yeni Şafak’a bilgi veren Tel Abyad ve Resul Ayn heyetinden bazı isimler ABD’li yetkililerin kendilerine PKK’dan vazgeçmeyiz vurgusunda bulunduğunu söyledi. Söz konusu görüşmede PKK terör örgütünün DEAŞ’a karşı önemli bir mücadele sergilediğini kaydeden ABD’li bürokratlar, Esed rejimi ve müttefiklerine karşı da PKK’nın sigorta işlevi gördüğünü belirttiler. ABD heyeti, Rakka ve Deir el Zor’da Suriye Ordusu ve destekçilerinin herhangi bir askeri operasyonuna izin verilmeyeceğini kaydetti.

Yeni Şafak, Dış İşleri bünyesinde Siyasi İşler Sorumlusu olarak görev yapan ve Suriyeli muhaliflerle yapılan görüşmelere katılan Pakistan asıllı Zehra Bill’in eşinin de ABD-Türkiye müşterek harekat merkezinde görevli olduğu bilgisine ulaştı.

Güncellenme Tarihi : 21.9.2019 17:29

İLGİLİ HABERLER