Gündem
  • 5.6.2016 10:43

Amerika'dan teröristlere Arap kisvesi

ABD PYD'ye 'Arap' maskesi taktı

ABD Merkez Komutanlığı (CENTCOM) Suriye'nin Münbiç kentinde DAEŞ'e karşı yürütülen operasyonlarda silahlı gücün yüzde 85'ini Arap savaşçıların oluşturduğunu iddia etse de Münbiç ve çevresinde PYD'li milis sayısı 6 bini geçti.

Dördüncü gününe giren Münbiç operasyonunda güneyden ilçeye 4 kilometre kadar yaklaşan PYD, sonuç almak amacıyla bölgeye 2 bin 400 kişilik yeni güç sevk etti. Tel Abyat ile Kobani'den gelen yeni kuvvetle birlikte Münbiç ve çevresinde PYD'li milis sayısı 6 bini geçti.

YÜZDE 95'İ PYD'Lİ
Münbiç operasyonuna katılan kara gücünün yüzde 95'ini PYD militanları oluşturuyor. Kuvvet-i Fenadit, Ceyş el Şimal, Liva 99 ve Cündül Harameyn gibi Arap tugaylarına mensup Arap asker sayısının ise toplamda 160-180 kişi arasında olduğu belirtiliyor. Operasyonun askeri komutası, lojistik ve kara gücünün tamamına yakını PYD tarafından organize edilmekte.
İKİ ABD ASKERİ ÖLDÜRÜLDÜ
Münbiç'in güneydoğusunda ABD - PYD'nin merkez karargah olarak kullandığı Tet Tişrin bölgesine DAEŞ tarafından ısı güdümlü füzeyle yapılan saldırıda 2 ABD askeri öldürüldü, 2 ABD askeri de yaralandı.

..

 

Güncellenme Tarihi : 5.6.2016 10:52

İLGİLİ HABERLER