Dünya
  • 7.10.2019 23:11

Amerika'dan Türkiye'ye büyük hainlik

ABD, Türkiye'ye Suriye hava sahasını kapattı...

ABD'den Suriye konusunda skandal bir hamle geldi. Suriye hava sahası Türkiye'ye kapatıldı.

Pentagon Sözcüsü Yarbay Carla Gleason, "Türkiye, Birleşik Hava Operasyonu Merkezi tarafından Hava Görev Emri'nden çıkarıldı, Türkiye'ye keşif ve gözlem verilerinin sağlanması durduruldu" ifadelerini kullandı.

"Bunun hava sahasını Türkiye'ye kapatmak anlamına gelip gelmediği"ne ilişkin soruya Gleason, "Teknik olarak bu anlama gelmese de bir hava unsuru Hava Görev Emri'nden çıkarıldığında söz konusu bölgede koordinasyonsuz uçması neredeyse imkansız hale geliyor" yanıtını verdi.

ABD'nin hava sahası hamlesi ne anlama geliyor?
Türkiye'nin Fırat'ın doğusuna gerçekleştireceği operasyona ilişkin baş döndürücü bir trafik yaşanıyor.Yaşanan son gelişme ise ABD'nin hava sahası ile ilgili aldığı skandal karar oldu. Buna göre Türkiye, Birleşik Hava Operasyonu Merkezi tarafından Hava Görev Emri'nden çıkarıldı, Türkiye'ye keşif ve gözlem verilerinin sağlanması da durduruldu.

 Mete Yarar ABD'nin kararını yorumladı.

Yarar, sosyal medya hesabından yapığı açıklamada ''ABD Türkiye’yi Fırat Kalkan’ı harekatının Dabık - El Bab bölümündeki şartlarına zorluyor. O zaman daha zor şartlarlarda iken bunu başardık şimdi de başaracağız. Hava sahası kararını öyle okuyun .'' ifadelerini kullandı.

süperhaber

 

Güncellenme Tarihi : 7.10.2019 23:16

İLGİLİ HABERLER