Amerika'dan Türkiye'ye S-400 tuzağı

1 dk okuma
Amerika'dan Türkiye'ye S-400 tuzağı

Hızlı Özet

Türk yetkililer Rusya’dan satın alınan S-400’ler konusunda anlaşmadan geri adım atılmayacağının mesajını vermiş, füze savunma sisteminin Temmuz ayında teslim edileceğini belirtmişti.






Türkiye ve Amerika arasında Ankara’nın Rusya’dan satın aldığı S-400 füze savunma sistemlerinin yol açtığı gerilimin çözülmesi için çabaların sürdüğü bir dönemde Reuters, Türkiye’nin ABD’nin talebi üzerine S-400’lerin teslim tarihinin ertelenmesi seçeneğini değerlendirdiğini öne sürdü.



Türk yetkililer Rusya’dan satın alınan S-400’ler konusunda anlaşmadan geri adım atılmayacağının mesajını vermiş, füze savunma sisteminin Temmuz ayında teslim edileceğini belirtmişti.



Ancak Reuters haber ajansı, konuyla ilgili bilgi sahibi olduğunu belirttiği bir kaynağa dayanarak, Amerika'nın Türkiye’den Rusya’dan satın alınan S-400 füze savunma sisteminin teslim tarihini ertelemesi talebinde bulunduğunu, Ankara’nın da bu seçeneği değerlendirdiğini yazdı.



Bloomberg’ün internet sitesinde yer alan habere göre de Amerika Türkiye’den S-400’lerin teslimini 2020’ye ertelemesi talebinde bulundu.



Türkiye S-400'lerin F-35'lere olası riskinin araştırılması amacıyla ortak birçalışma grubu önerisinde bulunmuş, Pentagon ise bu öneriyi daha önce geri çevirmişti. Bloomberg'e konuşan bir başka Türk yetkili ABD'nin bu teklifi yeniden değerlendirmesi halinde Türkiye'nin de S-400 teslimatını ötelemeyi kabul edebileceğini söyledi.



Geçen hafta Alman gazetesi Bild diplomatik kaynaklara dayandırdığı haberinde Türkiye’nin S-400’lerde geri adım atacağı iddiasında bulunmuş, haberi Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun yalanlamıştı.



Fahrettin Altun Twitter hesabından Bil gazetesi editörlerinden Julian Röpcke’ye yanıt yazarak “Kaynaklarınız yanılıyor. Benden duymuş olun: S-400 alımı bitmiş bir anlaşmadır” ifadesini kullanmıştı.




Bu haber 314 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

ABD, Suudi Arabistan'a 24,3 milyar dolarlık F-35 savaş uçağı satışını onayladı.
Dünya

ABD, Suudi Arabistan'a 24,3 milyar dolarlık F-35 savaş uçağı satışını onayladı.

ABD Dışişleri Bakanlığı Perşembe günü, Suudi Arabistan'a 48 adet F-35 savaş uçağının potansiyel 24,3 milyar dolarlık satışını onayladığını duyurdu. Bu paket, 49 adet Pratt & Whitney motoru ve şifreleme ekipmanının yanı sıra elektronik savaş ve lojistik destek sistemlerini de içeriyor.

Habervitrini12750 Görüntüleme
Trump'dan Suudi Arabistan'a islam düşmanı ve İsrail dostu büyükelçi
Dünya

Trump'dan Suudi Arabistan'a islam düşmanı ve İsrail dostu büyükelçi

Trump'ın güçlü destekçilerinden biri olan Hunt, ABD ordusunda Irak'ta görev yaptı ve 2006'da Bağdat'ta Apache helikopter pilotu olarak 55 muharebe görevi gerçekleştirdi. Daha sonra Suudi Arabistan'da diplomatik irtibat subayı olarak iki dönem görev yaptı.

Habervitrini12056 Görüntüleme
İslam dünyasını satan Arap ülkesi belli oldu
Dünya

İslam dünyasını satan Arap ülkesi belli oldu

İsrail'in Birleşik Arap Emirlikleri Büyükelçisi, Kuveyt'in İsrail'le ilişkileri normalleştirmeyi uzun süredir reddetmesine rağmen, muhtemelen Kuveyt olmak üzere başka bir Körfez ülkesinin önümüzdeki altı ay içinde İbrahim Anlaşmaları'na katılabileceğini öne sürdü.

Habervitrini9281 Görüntüleme
Pakistan'dan Husilere operasyon hazırlığı
Dünya

Pakistan'dan Husilere operasyon hazırlığı

Suudi Arabistan’a yönelik İHA saldırılarının ardından Pakistan’dan dikkat çeken bir güvenlik açıklaması geldi. Pakistan Savunma Bakanı Havace Asif, Türkiye’nin de imza attığı Mekke Ortak Savunma Anlaşması’nı hatırlatarak Kutsal Topraklar’ın korunmasına vurgu yaptı.

Habervitrini13440 Görüntüleme