Gündem
  • 11.10.2018 22:23

Amerikan basını duyurdu!.. Brunson yarın bırakılıyor

Ve beklenen oldu Papaz yarın serbest kalıyor..

ABD basınından Türkiye ile gizli anlaşma iddiası...

Amerikan basını, yarın duruşması görülecek olan Rahip Brunson’ın serbest bırakılması için ABD ile Türkiye arasında gizli bir anlaşma sağlandığını yazdı.

ABD basını, yarın duruşması görülecek olan Rahip Andrew Brunson’un serbest bırakılması için ABD ile Türkiye arasında gizli bir anlaşma sağlandığını, buna karşılık Beyaz Saray’ın Türkiye’ye yaptırımları “hafifleteceğini” iddia etti.

NBC News'teki habere göre; Amerikalı Rahip Andrew Brunson'un Türkiye'deki 2 yıllık tutukluluktan sonra salıverilmesi bekleniyor.

Beyaz Saray Rahip Brunson'un yarınki duruşmada serbest bırakılmasını umuyor. İddialara göre; Washington ve Ankara arasında gizli bir anlaşma sağlandı. Anlaşma gereği İzmir'deki evinde ev hapsi süren Rahip Brunson, 12 Ekim Cuma günü (Yarın) görülecek duruşma sonrasında serbest bırakılarak ülkesine dönecek. Bunun karşılığında Beyaz Saray Türkiye'ye yönelik uygulamaya koyduğu yaptırımları hafifletecek.

Erdoğan Brunson'un serbest kalacağını bu sözlerle ima etmişti
İşte Erdoğan'ın rahip Brunson davası ile ilgili sözleri:

Türkiye Cumhuriyeti’nin bir hukuk devleti olması sebebiyle, ben yargıya müdahale edecek konumda değilim. Ben, demokratik bir Cumhuriyet, hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti’nin Cumhurbaşkanıyım. Dolayısıyla yargı ne karar verirse, o karara uymak zorundayım.

Papaz Brunson'a kritik ziyaret...

Papaz Brunson'a kritik ziyaret...

ABD'nin Ankara Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Jeffrey M. Hovenier, İzmir'de ev hapsinde olan ve yarın 4. kez hakim karşına çıkacak olan ABD uyruklu din adamı Andrew Craig Brunson’ı ziyaret etti.

Türkiye ve ABD arasında gerilime neden olan ABD’li Rahip Andrew Craig Brunson, yarın 4. kez hakim karşısına çıkacak. Aliağa Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'nde yarın görülecek duruşma öncesi ABD'nin Ankara Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Jeffrey M. Hovenier, elçilik yetkilileriyle birlikte Brunson’a kritik bir ziyaret gerçekleştirdi.

GENİŞ GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ALINDI

Ziyaret öncesi Brunson’ın kaldığı Işılay Saygun Sokak’ta geniş güvenlik önlemleri alındı. Özel harekat ve sivil polislerin yanı sıra çevik kuvvet ekipleri de alanda etten duvar ördü. Sokağa giriş çıkışlar da kontrol altına alındı.

Öte yandan Brunson'u bugün İzmir'in Alsancak semtindeki evinde kilise cemaatinden olan kişiler de ziyaret etti.

Güncellenme Tarihi : 11.10.2018 22:47

İLGİLİ HABERLER