Dünya
  • 1.3.2011 00:00

AMERİKAN SAVAŞ GEMİLERİNİN YENİ ROTASI LİBYA!..

Son iki haftadır iç savaş yaşanan Libya'daki karışıklık sonrası ABD yönetimi ilk ciddi adımını atıyor.. Pentagon açıklamasında 'Gemileri ihtiyaç ihtimaline karşı Libya'ya doğru kaydırıyoruz' denildi..

BEYAZ SARAY SÖZCÜSÜ CARNEY: KADDAFİ İÇİN) SÜRGÜN DE TABİ Kİ SEÇENEKLERDEN BİRİ

Beyaz Saray Sözcüsü Jay Carney, Libya lideri Muammer Kaddafi için "sürgüne gönderilmenin de seçeneklerden biri olduğunu" söyledi.

Reuters'ın haberine göre, Carney, gazetecilerle sohbet toplantısında, Kaddafi'nin, Beyaz Saray'ın sürgüne gönderilmesine olanak sağlamaya yardım edip etmeyeceğine yönelik bir soru üzerine, "Sürgün de tabii ki seçeneklerden biri" dedi.

Ancak, ABD'nin bu konuyla ilgili yardım edip etmeyeceği konusunu tartışamayacağını belirten Carney, ABD ve müttefiklerinin Libya üzerinde uçuşa yasak bölge oluşturup oluşturmamayı görüştüklerini kaydetti ve Libya'ya yönelik hala her seçeneğin masada olduğunu tekrarladı.

Libya'daki muhalif gruplarla iletişim halinde olduklarını ifade eden Carney, "Libya'da halkın isteklerini karşılayan ve haklarına saygı gösteren bir yönetimin gelmesi için çalışanlara aktif olarak ulaşıyoruz" dedi.

Güncellenme Tarihi : 23.3.2016 20:49

İLGİLİ HABERLER