Gündem
  • 28.4.2024 11:57

Amerikan ünvirsetelerindeki olaylar İsrail'i çıldırttı.. Olayları bastırmak için buradan milis yollayalım

Amerikan üniversitelerindeki gösteriler İsrail'i “çıldırıyor”. Gallant gösterilere durma çağrısı yapıyor, Ben Gvir ise onlara karşı milis oluşumu çağrısında bulundu

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, Amerikan üniversitelerinde Gazze Şeridi'ni destekleyen gösterilere son verilmesi çağrısında bulunurken, aşırılık yanlısı Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben Gvir, buradaki Yahudi topluluklarını korumak için silahlı grupların kurulması talimatını verdi.

Gallant, "X" platformunda yaptığı paylaşımda, "ABD'deki üniversitelerde gerçekleşen gösteriler sadece Yahudi aleyhtarı değil, aynı zamanda teröre teşviktir" iddiasında bulundu.

"Amerika Birleşik Devletleri'ndeki yetkililere Yahudileri korumak ve üniversitelerdeki gösterileri durdurmak için harekete geçme" çağrısında bulundu.

İsrail Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben Gvir, "diaspora Yahudileri şu anda Amerika Birleşik Devletleri, Avrupa ve dünyadaki topluluklarda ve üniversitelerde şiddetli bir anti-Semitizm dalgasından muzdariptir" iddiasında bulundu. 

Ben Gvir, "X" platformundaki bir gönderide şunları ekledi: "Polis Şefi Yaakov Shabtai'den, bir eğitim planı da dahil olmak üzere profesyonel destek yoluyla yurtdışındaki Yahudi topluluklarını ve kurumlarını koruyacak yerel savunma güçleri kurmaya yönelik bir yardım planı hazırlamasını istedim. güvenlik operasyonlarına teknolojik yanıt ".

New York City'deki Columbia Üniversitesi'ndeki kitlesel tutuklamaların ardından Filistin yanlısı protestolar Amerikan üniversitelerini kasıp kavurdu.

18 Nisan'da ABD'deki Columbia Üniversitesi'ndeki Filistin yanlısı öğrenciler, üniversitenin Filistin'in işgalini ve Gazze'deki “soykırımı” destekleyen şirketlere devam eden mali yatırımlarını protesto etmek için kampüs bahçesinde oturma eylemi başlattı. gösteriler sırasında gözaltına alındı.

Gösteriler daha sonra New York, Yale, Massachusetts Teknoloji Enstitüsü ve Kuzey Carolina Üniversitesi gibi ABD'nin önde gelen diğer üniversitelerine de yayıldı.

Güncellenme Tarihi : 28.4.2024 12:07

İLGİLİ HABERLER