Dünya
  • 9.3.2020 00:15

Amerika'nın demokrat başkan adayları!.. Suudi Arabistan'ı haydutlar yönetiyor

Beş yıldır Trump tarafından korunan Suudi Arabistan'ın katilleri Salman ve oğlunu korku saldı.. Korkmalarının sebebi demokrat adayların sözleri..
Amerikan başkanlık seçim için yarışan Demokratların iki önemli ismi Bernie Sanders hem de Joe Biden, geçenlerde çıktıkları açık oturumda Suudi Arabistan yöneticilerine verip veriştirdi.

Hem Biden hem Sanders şunları söyledi; Şu anda Suudi Arabistan'ı haydutlar yönetiyor. Bu haydutlar bir gazeteciyi korkunç bir şekilde öldürdü. Bu güne kadar da bir ceza görmediler. Seçildiğimizde bunun hesabını soracağız ve Suudi yönetimine mutlaka yaptırımlar uygulayacağız. Haydutluğa asla müsade etmeyeceğiz.

Biden , Suudilere silah satmayı bırakacağını ve Körfez krallığını Yemen'in iç savaşına uzun ve kanlı müdahalesiyle “çocukları öldürmekle” suçlayacağını söyledi.

Biden'in kampanya ekibi : “Amerikan değerleri ve öncelikleri ile tamamen uyumlu olmasını sağlamak için Suudi Arabistan'la olan ilişkimizi yeniden değerlendirecek"

Sanders, Suudi yöneticileri “ katil haydutlar ” olarak nitelendirdi. Sanders, “Yıllardır Suudi Arabistan'ı sevdik - harika müttefikimiz. Tek sorun o ülkeyi yöneten insanların cani ve eşkıya olmalarıdır”dedi.

Sanders ayrıca Suudileri müttefiki BAE ile birlikte işledikleri vahşetle ilgili savunma yapmaya çağırdı .
Trump'un karşısına çıkması muhtemel bu iki isimden de aynı açıklamanın yapılması, Suudi Arabistan'ın Washington Büyükelçisi Prenses Reema Bint Bandar Al Saud'u şoka soktu.
AP'ye bir açıklama yapan Prenses Reema Bint Bandar Al Saud, "Demokrat adaylar kazansa bile onların Kralılğa karşı düşmanlıkları hızla değişecektir. Biz onlarla iyi bir müttefikiz" dedi.

Güncellenme Tarihi : 9.3.2020 00:49

İLGİLİ HABERLER