Asayiş
  • 5.1.2015 22:51

Amerika'nın yapamadığını MİT yaptı

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Kilis'te, geçtiğimiz perşembe günü kaybolan astsubay Özgür Ö.'nün MİT’in düzenlediği operasyon sonrasında Türkiye'ye getirildiğini açıkladı.

 
Güvenlik kaynaklarından edinilen bilgilere göre; astsubay IŞİD'in elinden alındığı ayrıca sınırı geçince MİT müsteşarı ile telefonla görüştüğü ifade edildi.
 
Twitter'deki adresinden durumu takipçileriyle paylaşan Davutoğlu, "Suriye sınırında kaçakçılara karşı görev yaparken alıkonulan astsubayımızı az önce ülkemize getirdik. MİT’in başarılı operasyonuyla yuvasına dönmekte olan askerimize, ailesine ve Türk Silahlı Kuvvetlerimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Astsubayımızın ülkemize dönüşü nedeniyle milletimizin gözü aydın" ifadelerini kullandı.
 
ARINÇ: MİT BULDU, GETİRDİ
 
Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Arınç, "Bugüne kadar çok başarılı operasyonlarla yüzümüzü güldüren ve kendi görevini çok iyi bir şekilde yapan Milli İstihbarat Teşkilatımız, kıtasından bir süre ayrılan ve kendisinden haber alınamayan, irtibat kesilmiş bulunan Piyade Kıdemli Çavuş Özgür Örs'ü buldu, getirdi. Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Arınç, Suriye sınırında kaçakçılara karşı görev yaparken alıkonulan ve ardından yurda getirilen astsubayla ilgili, "Elbette bir soruşturma yapılacaktır. Kendisinin vereceği bilgiler dahilinde bu irtibat kesilme olayının ne şekilde olduğu, kimler tarafından olduğu, nasıl cereyan ettiği konularını hep beraber öğrenmiş olacağız zamanı geldiğinde" dedi.
 
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN ASTSUBAYIN EŞİNİ ARADI
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye sınırında kaçakçılara karşı görev yaparken alıkonulan, sonrasında kurtarılarak yurda getirilen astsubay Özgür Örs'ün eşini aradı. Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Özel ile de konuyla ilgili görüştü.
 
 
ÖZGÜR ASTSUBAY’IN TÜRKİYE’YE GETİRİLMESİ SEVİNÇLE KARŞILANDI
 
Kilis’in Yavuzlu köyü Ardıçlı mezrasında bulunan Öncü Hudut Karakolu Komutanı Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Özgür Ö’nün MİT tarafından Türkiye’ye getirilmesi, ailesi ve meslektaşları tarafından sevinçle karşılandı.
 
Edinilen bilgiye göre, 1 Ocak saat 18.30 sıralarında bir grup kaçakçının Suriye’den Türkiye’ye giriş yapmak için girişimde bulunması nedeniyle G3 piyade tüfeği ve beylik tabancasıyla kaçakçıların peşinden giden ve kaybolan Öncü Hudut Karakolu Komutanı Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Özgür Ö.. 5 gün sonra Milli İstihbarat Teşkilatı (MİD) tarafından Suriye’den alınarak Türkiye’ye getirildi. Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Özgür Ö’nin ikamet ettiği Mehmet Sanlı Mahallesi'ndeki askeri lojmandan ailesinin ayrıldığı öğrenildi. Özgür Ö’nin Gaziantep 5’inci Zırhlı Tugay’ına götürüldüğü, orada ailesi ile bir araya geleceği, yarın da Askeri Savcıya ifade vereceği öğrenildi. Başbakan Ahmet Davutoğlu, Genelkurmay Başkanı Necdet Özel ile Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hulusi Akar’ın astsubay Özgür Ö. İle telefonla görüştüğü geçmiş olsun dileklerini ilettikleri ifade edildi.
 
Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 23:06

İLGİLİ HABERLER