Dünya
  • 20.11.2019 22:58

Amerika'yı sarsan iddia! Trump kalp krizi geçirdi

Donald Trump'ın geçen hafta sonu hastaneye yapılan planlanmamış ziyaretine ilişkin kalp krizi geçirdiğine dair ortaya atılan iddialar gündemi sarstı.

Donald Trump'ın geçen hafta sonu hastaneye yapılan planlanmamış ziyaretine ilişkin kalp krizi geçirdiğine dair iddialar ortaya atıldı. Trump'ın hastane ziyaretinden sonra iki gün boyunca gözden kaybolması spekülasyonları iyice yoğunlaştırdı.

Donald Trump'ın geçen hafta sonu hastane ziyaretine ilişkin yapılan 'kalp krizi' geçirdiğine dair iddiaları reddetti.

Kabine toplantısından öncesi gazetecilere açıklamalarda bulunan Trump, “Rutin bir kontrolüm vardı. Oradan çok hızlı bir şekilde çıktım ve eve döndüm." dedi.

Trump, yapılan haberler üzerine halkla ilişkiler ekibindeki görevlilerin de sağlık durumuna dair sorular sorduğunu aktardı.

Trump, “Bu insanlar hasta. Hastalar ve bu ülkenin medyası gerçekten tehlikeli. Bu ülkede basın özgürlüğümüz yok, bizde tam tersi var. Oldukça yozlaşmış bir medyamız var ve umuyorum ki hareketlerini hemen düzeltirler, çünkü bu ülkemiz için çok, çok kötü ve çok, çok tehlikeli” dedi.

Kolestrol 196

The Guardian'ın haberine göre, Beyaz Saray, Trump'ın doktoru Sean Conley'in rutin bir kontrol olduğunu ancak zamanlamadaki belirsizlikten ötürü haftalık programında yer almadığını söylemişti.

Şubat ayında yaptırdığı kontrolün ardından kolestrol düzeyi 196 çıkan Trump'ın bunu düşürmek için ilaç kullandığı biliniyor.

Donald Trump’ın sağlığıyla ilgili sorular ve iddialar uzun bir süredir ABD kamuoyunu meşgul ediyor. Trump’ın sağlığıyla ilgili ‘yalan söyletme’ konusundaki bozuk sicili de bu iddiaları besliyor.

Donald Trump abur cubur yemekten hoşlanıyor ve sevdiği golf sahasının ötesinde çok az egzersiz yapıyor, ancak Dr Conley'in raporuna göre, bu yıl Şubat ayından bu yana kolestrolünün en düşük değerde çıktığı belirtiliyor.

Öte yandan raporda ABD Başkanı'nın obez olduğu ve Trump'ın kalbiyle ilgili endişelerin daha önce dile getirildiği yer alıyor.

Güncellenme Tarihi : 20.11.2019 19:58

İLGİLİ HABERLER