Spor
  • 21.9.2013 21:49

Ancelotti G.Saray'ı nasıl yıktıklarını açıkladı

Real Madrid'in Galatasaray'a karşı aldığı 6-1'lik galibiyete rağmen İspanyol basınında ''az futbol, çok gol'' yorumlarına Ancelotti, ''Ben İtalyan'ım ve kontratak hoşuma giden bir opsiyon'' cevabını verdi

MADRİD (AA) - Real Madrid takımının teknik direktörü Carlo Ancelotti, özellikle Şampiyonlar Ligi'nde Galatasaray'a karşı oynanan maçta ön plana çıkan takımın kontratak oynamasıyla ilgili olarak, ''Rakibi çözmek için 30 pasa gerek yok, 3 pas da yeterli'' değerlendirmesini yaptı.

La Liga'nın 5. haftasında pazar günü Getafe'ye karşı oynayacak Real Madrid'in bugünkü antrenmanından sonra düzenlenen basın toplantısında konuşan Ancelotti, ''Rakibe karşı daha üstün bir futbol oynamak zaman meselesi mi yoksa futbolcular mentalitelerini değiştirmeli?'' şeklindeki bir soruya, ''Bu futbolcular birer şampiyon. Onları sahada otomatikleştirmek lazım ve bu sadece zaman meselesi. Rakibi çözmek için 30 pasa gerek yok, 3 pas da yeterli. Futbolcularımın kalitelerine karşı olamam. Çözümü 30 pas yerine 3 pasla bulursak, böyle uygulanır. Ben İtalyan'ım ve kontratak hoşuma giden bir opsiyon'' cevabını verdi.

Ancelotti, ''topa sahip olma ve oyunu kontrol etme temeline dayalı bir futbol oynadıklarını'' belirterek, ''kaliteli futbolcularını kullanarak hücumda hızlı çözümler aradıklarını'' ifade etti. 

Özel hayatı ile gündeme gelen Portekizli Cristiano Ronaldo hakkında yöneltilen soruyu ''Futbolcularımın özel hayatlarını kontrol etmek hoşuma gitmiyor'' şeklinde yanıtlayan Ancelotti, Ronaldo'nun mükemmel bir profesyonel ve kaliteli bir futbolcu olarak gençlere iyi örnek olduğunu, antrenmanlarda çok konsantre olup, kendini geliştirmek için çok çalıştığını söyledi.

Galatasaray maçında sakatlanan kaleci İker Casillas'ın şansızlık yaşadığını ancak ciddi bir durumu bulunmadığını vurgulayan Ancelotti, İspanyol kalecinin 5 gün sonra takımla birlikte antrenmanlara çıkarak, gelecek haftaya hazır olacağını kaydetti.

Öte yandan İtalyan teknik adam, takımda serbest vuruşları kullanma önceliğinin Ronaldo'da olduğunu ondan sonra Gareth Bale ve Di Maria'nın geldiğini ifade etti
 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 11:50

İLGİLİ HABERLER