Ekonomi
  • 31.8.2009 09:34

ANKARA-BURSA ARASI 6 SAATTEN 4 SAATE DÜŞECEK!

Karaman, şehirlerarası yolcu taşımacılığı yapan Kamil Koç firması ile TCDD arasında, Ankara-Bursa arasında kombine taşımacılık yapılmasına ilişkin sözleşme imzalandığını açıkladı. Ankara-Bursa arasında otobüs bağlantılı YHT seferlerinin 1 Eylül’de başlatılacağını ifade eden TCDD Genel Müdürü Karaman, şunları kaydetti:

“Türkiye’de ilk kez otobüs artı tren bağlantısı ile şehirlerarası yolcu taşımacılığı başlattık. Uygulama ile Ankara’dan YHT ile Eskişehir’e gelen bir yolcu, Eskişehir Garı’ndan otobüse binecek. Otobüs bağlantılı YHT ile Ankara-Bursa arası 6 saatten 4 saate düşecek. Böylece, YHT’den Bursalılar da yararlanacak.”

Ankara-Bursa arasında yapılacak kombine taşımacılığın ilk etapta 4 gidiş-5 dönüş olarak planlandığını kaydeden Karaman, yolcu yoğunluğu ve gelen talepler dikkate alınarak sefer sayısının artırılabileceğini dile getirdi.

Kombine bilet satışı yapılabilmesi için Kamil Koç firmasına Ankara ve Eskişehir garlarında yer verildiğini anlatan Süleyman Karaman, kombine biletlerin Kamil Koç’un Ankara, Eskişehir ve Bursa’daki bilet satış ofislerinden de temin edilebileceğini söyledi. Ankara-Bursa arasında yapılacak kombine taşımacılıkta bilet fiyatı 28.5 TL’den başlayacak.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 15:26

İLGİLİ HABERLER