Gündem
  • 20.5.2019 07:08

Ankara’da yaşananlar İstanbul’a ibret olsun!

Ankara'da göreve gelir gelmez heykelleri yıkatan ve şimdi de belediye çalışanlarının işine son vermeye başlayan CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın bu "icraat"lerine ilişkin açıklamada bulunan AK Parti Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi Başkanvekili Fatih Ünal, “Ankara’da yaşanan bu olaylar İstanbul’a ibret olsun” dedi.

Göreve geldiği günden bu yana heykel dikmekten başka bir icraatı olmayan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Mübarek Ramazan ayında belediyede çalışan çok sayıda üst düzey bürokratı görevden aldı. Seçimden önce kimseyi işten çıkarmayacağını söyleyen Mansur Yavaş’ın bu yaptığı, ‘Ankara’nın hali İstanbul’a ibret olsun!’ dedirtti.

Heykel ve işçi kıyımı

31 Mart yerel seçimlerinin ardından görevine başlayan Mansur Yavaş, ilk iki ayında halka hizmet olarak sadece heykel açılışı yapmaktan ve insanları işinden etmekten başka bir icraata imza atmadı. Seçimden önce herkesle beraber iş yapacağını, insanlar arasında ayrım yapmayacağını, işçi kıyımı yapmayacağını söyleyen Yavaş, göreve gelir gelmez verdiği sözleri unutup Mübarek Ramazan ayında Ankara Büyükşehir Belediyesi’nde çalışan 22 üst düzey bürokratın ve sözleşmeli personelin de içinde bulunduğu birçok insanın görevine son verdi. Ayrıca iki ay içerisinde AK Parti ve MHPüyelerinin iki defa gündeme getirdiği ‘Belediye şirketlerinin şeffaflıkla yönetilmesi ve denetlenmesi’ için verilen önergeyi oylama yapmadan, meclis iradesini hiçe sayarak reddetti. Yavaş, yaptığı bu uygulamalarla  halka hizmet etmek yerine, hizmet edenlerin önünü keserek vatandaşın kendisine verdiği yetkiyi kötüye kullandığını bir kez daha gösterdi.

Ses İstanbul’dan duyulacak

Ramazan ayında yaşanan işçi kıyımına tepki gösteren AK Parti Büyükşehir Belediye Meclisi Başkanvekili Fatih Ünal, şunları söyledi: “Şu anda Ankara’da yaşanan bazı olaylar bizleri derinden üzmektedir. Biz insanlarımıza yaptığımız icraatları doğru anlatamadık. Bu sebeple vatandaşlarımız bizden uzaklaştı. Ama bundan sonraki süreçte Mansur Yavaş’ın yaptığı her şey kendi aleyhine işliyor ve vatandaştan kendisini soyutlamasına neden oluyor. Bizler her zaman vatandaşımızın isteklerine duyarlı olmaya, onlar için hizmet etmeye devam edeceğiz. Tabii ki önümüzdeki İstanbul seçiminde ne olacağını bir tek Allah bilir ama Ankara’da yapılan bu yanlışların sesi İstanbul’dan duyulacaktır. Ankara’nın hali İstanbul’a ibret olacaktır. Temennimiz bu yöndedir.”

Oğuzhan Gültekin  Ankara

Güncellenme Tarihi : 20.5.2019 10:15

İLGİLİ HABERLER