Spor
  • 22.5.2013 23:17

Ankara F.Bahçe-Trabzon savaşı çıktı!..

61. dakika coşkusunu yaşanan Trabzonsporlu taraftarlar, tribünün önünde polislerin toplandığını görünce tepki gösterdi. Tepkinin ardından polisler, tribün önünde kalabalık bir şekilde bir süre bekledi ancak gerginlik büyümedi. 

Ziraat Türkiye Kupası Finali'nde oynanacak olan Fenerbahçe - Trabzonspor maçı öncesi ve sonrası istenmeyen olaylar yaşandı..

Fenerbahçeli iki taraftar, Trabzonsporluların arasına girince kavga çıktı. Fenerbahçeli olduğu anlaşılan taraftarlar, Trabzonlular tarafından uzun süre kovalandı. Bir köşeye sıkıştırılan taraftarlar, bazı Trabzonluların ayırmaya çalışmasına ve 2 taraftarı korumak istemesine rağmen, tekme ve yumruklara maruz kaldılar.
2 taraftarın küfürlü konuştukları ve yoldan geçerken Trabzonluları tahrik ettikleri iddia edilirken, bordo-mavili taraftarlar önce sözlü olarak bu kişileri uyardılar, sonra ise bölgeden uzaklaşmasını istediler.
Sürtüşmeler devam edince, çok sayıdaki Trabzonlular 2 gence dayak atmaya başladılar. Trabzonlu bazı taraftarlar, Fenerbahçeliyi korumaya ve dayak yemelerini engellemeye çalışsa da çoğunluk saldırıda bulundu.
Bu arada Trabzonsporlu taraftarlar arasında Ankaragücü taraftarlarının da oldukları gözlendi. Gençlik Parkı kısmında gelişen bu olayda Ankaragücü ve Trabzonlu taraftarlar birlikte hareket ettiler. Başkent takımının taraftarları Trabzon'dan yana olmayı tercih ettiler.

KUPA MAÇI SONRASI ANKARA SAVAŞ ALANINA DÖNDÜ
Ziraat Türkiye Kupası Finali'nde Fenerbahçe ile Trabzonspor arasında oynanan maçın ardından taraftarlarla polis arasında olaylar çıktı...
Kupa töreni ve Fenerbahçe'nin sevincini izlemeden stadı terk eden bordo-mavili taraftarlar ile polis dışarıda birbirine girdi. Maçın 61. dakikasından itibaren de tribünde polis ile taraftarlar arasında gerginlik yaşanmıştı. Bu gerginlik stadın dışına da taştı.
Stadı terk ederken dışarıda polis ile karşı karşıya gelen taraftarlar biber gazına maruz kaldı. Her köşede arbede yaşandı. Polis müdahalesi sert oldu. Taraftarlar polise saldırıp fiili müdahale yapmak isterken, polis de aynı karşılığı verdi. Biber gazları sıkıldı.
Yaralanan taraftarlar ve polisler oldu. Kafası kanayanlar, ambulansa alınanlar, yerdeki büyük boy bıçak, müdahalenin dozajı ve kavganın büyüklüğünün göstergesi oldu.

 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 15:05

İLGİLİ HABERLER