Gündem
  • 20.6.2006 11:02

ANKARA GENELEVİ YIKILIYOR

TAHİR SARIKAYA
ANKARA - Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ulus semtinde uygulanacak yenileme projesi kapsamında, Benderesi'nde bulunan Ankara Genelevi'nin 6 içinde yıkılacağını söyledi.

Belediye Meclis Üyeleri ve basın mensuplarına projeler hakkında bilgi veren Başkan Gökçek, bir gazetecinin "Genelev ne zaman yıkılacak?" şeklindeki sorusu üzerine, "Proje müdürü Hilmi Şenalp planlamayı yapıyor. Planlama bittikten sonra Kültür ve Tabiat Varlıkları'ndan geçtikten sonra genelev yıkılacak. Ortalama olarak 6 ay içinde yıkmayı planlıyoruz" şeklinde konuştu.
Gökçek, Kavşakkaya'da devam eden çalışmaları inşaat alanında izleyen Meclis Üyeleri ve basın mensuplarına bilgi vererek, barajın şu anda yüksekliğinin 18 metre olduğunu ve bunun 90 metreye ulaşacağını söyledi. Dolgu şeklinde yapılan barajın gövdesinin günde ancak 50 cm yükselebildiğini ifade eden Gökçek, Temmuz ayı sonunda baraja su biriktirilmeye başlanacağını kaydetti. Barajın 50 milyon metreküp su kapasitesi olduğunu belirten Gökçek, "Kavşakkaya Barajı'nın yılda 2 defa dolarak Ankara'ya 100 milyon metreküp su sağlayacağını ümit ediyoruz" açıklamasında bulundu.

Daha sonra, şantiyedeki kayalık alanda dolgu malzemesi elde etmek için 2 tonluk dinamitin patlatılması ilgiyle izlendi. Grup, Çubuk Belediye Başkanı Adem Tuğluca'nın daveti üzerine ilçe meydanındaki çay bahçesinde çay içti. Gökçek, alanda toplanan Çubuklular'a hitaben yaptığı konuşmada, Çubuk İlçesi'ni ilgilendiren 15 kilometrelik Esenboğa yolundaki çalışmalar hakkında da bilgi verdi. lçeyi doğrudan ilgilendiren konulara da değinen Gökçek, ilçenin su ve kanalizasyonla ilgili problemlerini tespit ettiklerin en kısa sürede sorunları çözeceklerini belirtti.

Belediye Meclisi Üyeleri ve basın mensupları daha sonra Sincan Harikalar Diyarı ve fiziki inşaatı tamamlanan Sincan Metro İstasyonu'nu ziyaret etti. Fiziki inşaatı devam eden Sincan Metrosu'nun, elektromekanik ihalesinin önümüzdeki günlerde yapılacağını kaydeden Gökçek, "Tamamını öz kaynaklarımızla yapmayı planladığımız Sincan Metro'sunun, 2007-2008 yıllarında Sincanlılar'ın hizmetine gireceğini ümit ediyorum" dedi.

Gökçek son olarak Meclis üyeleri ve basın mensuplarına Mogan Gölü 2 etap rekreasyon alanını gezdirerek çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 04:45

İLGİLİ HABERLER