Asayiş
  • 16.5.2022 12:05

Ankara merkezli 6 ilde FETÖ'nün çalışma evleri operasyonu

 Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca aralarında halen aktif kamu görevlisi olan 11 şüpheli hakkında Ankara merkezli 6 ilde FETÖ’nün kurum sınavlarına hazırlık çalışma evlerine operasyon düzenlendi.

Son dakika haberleri... FETÖ'nün kurum sınavlarına hazırlık çalışma evlerine operasyon düzenlendi. Aralarında halen aktif kamu görevlisi olan 11 şüphelinin evde kaldıkları dönemde gizlilik tedbirleri gereğince kendi cep telefonları yerine söz konusu evler için hazırlanmış telefonlar ve Bylock üzerinden haberleştikleri tespit edildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosu tarafından Ankara'da oluşturulan kurum sınavlarına hazırlık çalışma evlerinin tespitine yönelik yürütülen soruşturma kapsamında 11 şüpheli tespit edildi. Şüphelilerin üniversite dönemlerinde örgütte çeşitli düzeylerde görev aldıkları, hücre yapılanması şeklinde oluşturulan kurum sınavlarına hazırlık çalışma evlerinde kaldıkları, evde kaldıkları dönemde gizlilik tedbirleri gereğince kendi cep telefonları yerine söz konusu evler için hazırlanmış telefonlar ve Bylock üzerinden haberleştikleri belirlendi.

AKTİF GÖREVDE OLANLAR TESPİT EDİLDİ

Ankara merkezli 6 ilde gerçekleştirilen operasyonda aralarında aktif gelir uzmanı, POMEM kursiyeri de olan 5 şüpheli ile biri hakkında bölge imamı biri hakkında bölge talebe mesulü olarak örgütte görev üstlendiği yönünde beyan ve teşhis bulunan dördünün ise bylock uygulaması kullanıcısı olduğu 6 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi. Şüphelilerin yakalanmasına yönelik çalışmaların Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından devam ettiği öğrenildi.

Güncellenme Tarihi : 16.5.2022 12:06

İLGİLİ HABERLER