Gündem
  • 14.7.2009 00:00

ANKARA TRAFİĞİNİ FELÇ EDECEK KARAR!..

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi'nin toplantısında, Çankaya Belediye Başkanlığı'nca açılan dava sonucu 1 Ağustos 2009 tarihinden itibaren Akay kavşağının bariyer konularak kapatılması ve Ankara halkının bilboardlarla bilgilendirilmesi oy çokluğuyla kabul edildi.

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek başkanlığında toplandı. Toplantıda, Gökçek ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı Hukuk Müşaviri Nazlı Ergül'ün verdiği önerge görüşüldü.
Önergede, şu ifadelere yer verildi:

''Mahkeme kararını uygulama mecburiyeti olması dolayısıyla Akay kavşağının bariyer konularak kapatılmasının Ankara trafiğinin çok ciddi anlamda etkileneceği gerçeğiyle, Ankara'da sürücülerin ve halkın kavşak kapatılmadan önce ve kapatıldığı günler sırasında bilboard, reklam panoları, gazete ilanları, radyo ve yerel televizyon kanallarında yayın ilan yoluyla bilgilendirilmesi, işe giden-gelen vatandaşların, hastanelere giden ambülansların, itfaiye araçlarının mağdur olmasını engellemek amacıyla şehrin muhtelif yerlerine konulacak dev afişlerle halkın bilgilendirilmesi konusunda bir karar alınmak üzere yazımızın Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi'ne havalesini arz ve teklif ederiz.''

Önerge, CHP'nin muhalefetine karşılık oy çokluğuyla kabul edildi.

GÖKÇEK'E GÖRE SORUMLU CHP

Gökçek, yaptığı konuşmada, kavşağın mahkeme kararıyla kapatılmasının Çankaya Belediyesi'nce alınan bir karar olduğunu ve uygulanmaması durumunda kendisinin sorumlu olacağını bildirdi.

Kararın ''CHP'li Çankaya Belediyesi'nin Ankara'ya hediyesi olduğunu'' belirten Gökçek, konuya ilişkin vatandaşın bilgilendireceğini kaydetti.

Gökçek, CHP grubuna yönelik olarak da, ''Çankaya Belediyesi olarak, Akay kavşağıyla ilgili dosyayı size sunalım, çözüm yolunu siz getirin isterseniz'' dedi.

CHP Grup Başkanvekili Yaşar Çatak ise yargı kararlarının hukuk devleti olmanın koşullarından birisi olduğunu ifade ederek, ''Alınan mahkeme kararı, Akay kavşağıyla ilgili alınan ilk karar değildir. Hukuka aykırı hususlar, hukuka uygun hale getirilmelidir'' diye konuştu.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 16:17

İLGİLİ HABERLER