Yaşam
  • 11.10.2008 09:32

ANKARA'DA DEPREM KORKUSU

Olay, saat 02.00 sıralarında Sanatoryum Caddesi, 249 numara önünde meydana geldi. Üst kısmında apartmanların bulunduğu, yaklaşık 20 metre genişliğindeki istinat duvarı, gece saatlerinde bilinmeyen bir nedenle çöktü. Büyük bir gürültüyle çöken istinat duvarı, çevrede deprem paniğine neden oldu. Gürültüye uyanan vatandaşlar, deprem olduğunu düşünerek, panik halinde kendilerini dışarı attı. Dışarda duvarın çöktüğünü fark eden mahalle sakinleri, rahat bir nefes aldı. İstinat duvarının biraz yukarısında bulunan ve gürültüye uyanan apartman sakinlerinin ise balkona çıktığı görüldü. İstinat duvarının gece çökmesi olası bir can kaybını önlerken, çöken duvardan sıçrayan beton parçaları çevrede bulunan bazı araçlarda maddi hasara neden oldu.
Vatandaşların durumu polise ve itfaiyeye bildirmesi üzerine, ekipler hemen olay yerine ulaştı. Polis çevrede geniş güvenlik önlemi aldı. Ekipler, duvarın altında aracın veya herhangi bir kimsenin bulunup bulunmadığını araştırdı. Olay yerine ambulans çağrılarak müdahale için hazır bekletildi. Yapılan araştırmalar sonucunda duvarın altında kimsenin kalmadığı anlaşıldı. Çökme nedeniyle beton ve toprak altında kalan yol, trafiğe kapandı.
Büyük bir gürültüyle yataklarından fırladıklarını ve adeta deprem olduğunu zannettiklerini söyleyen vatandaşlar, önceki gün belediyeye ait ağır iş makinalarının istinat duvarı üzerinde çalışma yaptığını, duvarın bu yüzden çöktüğünü ileri sürdü. Bazı vatandaşlar ise duvarın çatlak olduğunu ve belediyenin yeterli önlem almadığını söyleyerek, olaya tepki gösterdi.
Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne ait araçlar, kapanan yolu açmak için gece boyunca çalışma yaptı.

(CİHAN)

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 05:31

İLGİLİ HABERLER