Gündem
  • 12.5.2013 17:38

Ankara'Da 'Reyhanlı' protestosu

Başkent’te Emek ve Demokrasi Güçleri üyesi bir grup, Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde 46 vatandaşın hayatını kaybettiği, 100 vatandaşın da yaralandığı bombalı saldırıları protesto etti.
 "Reyhanlı halkı yalnız değildir", "Katil ABD, Suriye’den defol" şeklinde slogan atan grup, "Ülkemizde, bölgemizde savaşa hayır, Reyhanlı katliamını kınıyoruz", "ABD’nin Suriye’ye müdahalesine hayır" yazılı pankartlar açarak, Sakarya Caddesi’ne yürüdü. Grubun yürüyüşü sırasında Ziya Gökalp Caddesi çift taraflı trafiğe kapatıldı. Kızılay’da bulunan bazı işyerlerinin pencerelerine çıkan bazı vatandaşlar da grubu alkışlayarak destek verdi. Çevik kuvvet ekipleri grubun yürüyüşü sırasında yoğun güvenlik önlemi aldı.
Daha sonra Sakarya Caddesi’nde grup adına yapılan basın açıklamasında, KESK Ankara Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Dengiz Sönmez, Reyhanlı halkına baş sağlığı dileyerek, "Büyük Ortadoğu Projesi’nin bir parçası olarak meydana gelen bu olayın failleri ortadadır. Bu insanlık dışı katliam bu projenin önemli bir ayağı olan Suriye’nin düşürülmesi planlarının bir halkasıdır. Bu olay bahane edilerek, emperyalist güçler, ABD ve taşeronları Suriye’ye müdahalenin gerekçesini oluşturmaya çalışıyor" dedi. Sönmez, ABD’nin Afganistan, Irak ve Libya’ya yaptıklarının ortada olduğunu belirterek, "Ülkemizin bir savaş cenderesine sokulmasına izin vermeyeceğiz" diye konuştu.
Grup basın açıklamasının ardından olaysız şekilde dağıldı.
(İHA)

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 15:24

İLGİLİ HABERLER