Spor
  • 28.4.2010 15:54

ANKARAGÜCÜ ASBAŞKANI AYHAN ATALAY PFDK'YA SEVK EDİLDİ

ENGİN KOCABIYIK
ANKARA

Ankaragücü Kulübü Asbaşkanı Ayhan Atalay, dün düzenlediği basın toplantısında yaptığı açıklamalar nedeniyle, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na (PFDK) sevk edildi. Fenerbahçe Kulübü'nü ve Başkan Aziz Yıldırım'ı 'hakem ayartmakla' suçlayan Ankaragücü Kulübü Asbaşkanı Ayhan Atalay yaptığı açıklamalar nedeniyle PFDK'ya sevk edildi.

AYHAN ATALAY NE DEMİŞTİ?

Ankaragücü Kulübü Asbaşkanı Ayhan Atalay, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın federasyonu ve hakemleri baskı altına aldığını belirterek, Süper Lig'in 33. haftasında oynayacakları maça kendi inisiyatifleri doğrultusunda bir hakem atamaya çalıştıklarını iddia etmişti.

Ayhan Atalay, Ankaragücü yönetim kurulu üyeleriyle birlikte SHÇEK Yenimahalle 50. Yıl Yetiştirme Yurdu'nda bir basın toplantısı düzenleyerek, Süper Lig'in 33. haftasında oynayacakları Fenerbahçe maçına atanacak hakemle ilgili çok ciddi duyumlar aldıklarını söylemişti. Atalay, Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın Türkiye Futbol Federasyonu'nu (TFF) ve Merkez Hakem Kurulu'nu (MHK) büyük baskı altığın aldığını iddia ederken, çarpıcı açıklamalarda bulunmuş ve bugünden konuyu gündeme getirmeleriyle ilgili olarak ise, "Maça 15 gün var. Bu işler son günlerde yapılmaz. Şimdiden konuşmak gerek" ifadelerini kullanmıştı. Atalay, ligin 16. haftasında oynanan ve Fenerbahçe 3-2 galibiyetiyle sonuçlanan maçta nizami gollerinin verilmediğini de hatırlatarak bu hatanın Aziz Yıldırım'ın 15. haftada alınan Eskişehir mağlubiyetinin ardından yaptığı açıklamadan hemen sonra olmasının manidar karşılandığı ifade etmiş ve herkesin merakla beklediği ismi açıklamayacaklarını, sadece gelecekte tanıklık yapmak üzere 3 kişiye bu isimleri söyleyeceklerini söylemişti.

Atalay, "Elimize çok önemli bir duyum var. Herkes isim istiyor. Elbette isim vermeyeceğiz. Bize, 3 tane hakemin ismi verildi. Bunlar çok fazla maç yönetmeyen ama istikbal vaat ettiği söylenen isimler. Bize, istihbaratı kimin verdiğini duysanız dudağınız uçuklar. 10 yaşındaki çocuğun bile bildiği bir isim bize bu bilgileri verdi" dermiş ve Türkiye'de maçların sahada bitmediğini iddia ederek, "Biz maalesef hakemlere güvenmiyoruz. Herkes, 'Biz hakemlere güveniyoruz' diye açıklama yapıyor. Bütün kamuoyunun her hakeme güvenmediğini biliyoruz. Türkiye'de keşke maçlar sahada bitse ama bitmiyor. Hakemler sahada hukukun uygulayıcısıdır. Hukuk ise matematik gibidir. İki kere iki dört eder. Ama maalesef Türkiye'de 3.80'den ileriye gitmiyor" şeklinde konuşmuştu.

Aziz Yıldırım'ın, TFF ve MHK'yı etki altına aldığını ifade eden Atalay, "Aziz Yıldırım, TFF ve MHK'ya büyük baskı yapıyor. Maçımıza atanacak hakemin namusundan ve şerefinden şüphemiz yok ama bizim maçımıza inisiyatif kullanamayan, psikolojik olarak etki altında kalacak bir hakemi atamak istiyorlar. Aziz Yıldırım, MHK ve TFF'yi babasının çiftliği gibi kullanıyor. Aziz Yıldırım, İstanbul'u hala Konstantinapolis zannediyor. Bizans oyunlarına gerek yok. İstanbul fethedileli çok oldu. Böyle kirli oyunlara girilmesin" ifadelerini kullandı. Atalay, tek isteklerinin adalet olduğunun altını çizerek, "Bizim tek isteğimiz adalet. Hakem gelsin adaletli yönetsin. Gerekirse 11 tane futbolcumuzu da oyundan atsın. Adaletli bir şekilde bunu yaptıktan sonra o hakemi alkışlarız. Gerekirse sahanın ortasına helikopter indirir hakemi o şekilde sahadan çıkarırız" diye konuşmuştu.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 08:18

İLGİLİ HABERLER