Spor
  • 29.4.2016 15:05

Ankaragücü'den Altan Tan'a sert sözler

Ankaragücü'den Altan Tan'a sert sözler

Ankaragücü, olaylı Amedspor maçından sonra ikinci bir açıklama yaptı: HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan'ın; "Türkiye'nin bu hassas günleri olmasaydı -Bu alçaklar- Kızılay Meydanı'nda misliyle dayak yerlerdi" şeklindeki provakatif yorumu ve skandal sözleri kimlerin ırkçı, faşist, şiddet yanlısı olduğunu göstermeye tek başına yeterli değil mi? Altan Tan denen bu adamcağıza alçak lafını aynen iade ediyor ve alışık olduğu ve sürekli kullandığı nefret söyleminden dolayı şiddetle kınıyoruz."

Geçen hafta MKE Ankaragücü-Amed Sportif karşılaşmasında protokol tribününde yaşanan olaylar sonrasında, başkent ekibi ikinci bir yazılı açıklama yayımladı. MKE Ankaragücü'nün yayımladığı yazı şu şekilde:

"Bilindiği üzere, MKE Ankaragücü-Amed Sportif Faaliyetler arasındaki maçta, asla tasvip etmediğimiz, arzu edilmeyen olaylar çıkmıştı. Bizler Ankaragücü yönetimi olarak olayların daha da büyümemesi için gerekli her türlü çabayı gösterdik, bu açıdan vicdanen rahatız.Burada yaşanan olayların sporla, centilmenlikle elbette ilgisi yoktur.

Diyarbakır'da bizi misafir etmekle övünen Amed Sportif Faaliyetler Kulübü yöneticilerine teşekkür ederiz, ancak bizlerde aynı şekilde mukabele ettik, Amed Sportif Faaliyetler Kulübü'nü konakladığı otelde maçtan bir gün önce Basın Sözcümüz Tuna Yılmaz ve Medya sorumlumuz Alpay Uzunali ziyaret etti. Başkanları Ali Karakaş'ı arayarak kahvaltıya davet ettik. Ali Karakaş Diyarbakır'da sabah uçuşlarının iptal edildiğini haber vererek Ankara'ya geç geleceğini söyleyince kahvaltı gerçekleşmedi. Misafirlerimizi ağırlamak için elimizden gelen her şeyi yaptık. Ancak, Diyarbakır'daAmedspor ile oynadığımız müsabaka öncesi İstiklal Marşımız okunurken bazı Amedspor yöneticileri ayağa kalmadığı gibi İstiklal Marşımız Amed Sportif Faaliyetler taraftarlarınca ıslıklandı.

Bölücü terör örgütü ve bölücü başı lehine sloganlar atıldı, "her yer direniş her yer sur içi" şeklinde sloganlar atıldı. Gol atan oyuncumuz Timur Kosovalı yoğun hakaretlere maruz kaldı. Müsabaka sonrası taraftarlarımız taşlanarak saldırıya uğradı. Taraftarlarımız stattan kirpi ile çıkartıldı. Tüm bu yaşananları dönemin hassasiyetini bildiğimiz ve sporu siyasete alet etmemek için Diyarbakır halkına mal etmedik, hiç kimseyi suçlamadık…

Protokol tribününün belirli kuralları ve adabı vardır. Takımınız gol attığı zaman bir taraftar gibi aşırı sevinç gösterisinde bulunamaz, zafer işareti yaparak ideolojik mesajlar veremezsiniz. Biz Diyarbakır'da oynanan müsabakada protokol kurallarına uyarak nasıl hassas davrandıysak, aynı hassasiyeti Ankara'daki müsabakada Amedspor yöneticilerinin de göstermesi gerekirdi.

Ankara da oynanan müsabaka da taraftarın maç boyunca sık sık "Şehitler ölmez vatanbölünmez", "Ne mutlu Türk'üm diyene", "Vatan sana canım feda" şeklinde sloganlar atmasını, son günlerde yaşanan terör olaylarına bir tepki olarak değerlendirmekteyiz.

Başkent'te yaşanan olay sonrası HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan'ın; "Türkiye'nin bu hassas günleri olmasaydı -Bu alçaklar- Kızılay Meydanı'nda misliyle dayak yerlerdi" şeklindeki provakatif yorumu ve skandal sözleri kimlerin ırkçı, faşist, şiddet yanlısı olduğunu göstermeye tek başına yeterli değil mi? Altan Tan denen bu adamcağıza alçak lafını aynen iade ediyor ve alışık olduğu ve sürekli kullandığı nefret söyleminden dolayı şiddetle kınıyoruz."
"MKE Ankaragücü yönetimi olarak tekrar diyoruz ki; "Biz sporumuzda şiddeti görmek istemiyoruz; bu tip olayları tasvip etmiyoruz. Sadece spor değil her alanda, her yerde, her zaman şiddete karşıyız."

Güncellenme Tarihi : 14.5.2016 19:21

İLGİLİ HABERLER