Yaşam
  • 1.10.2005 02:59

ANKARA'YI ŞAŞKINA AHLAKSIZ OLAY!.. UTANMAZ KOCADAN ALDATAN KARISINA "ÜÇLÜ YAŞAYALIM" TEKLİFİ

Ankara 4. Aile Mahkemesi’ndeki bir boşanma davasında ortaya çıkan iç içe geçmiş kadın-erkek ilişkileri, duyanları şaşkınlığa düşürdü. N.T. adlı kadın evli olmasına rağmen gençlik aşkı olan sevgilisinden doğurduğu çocuğunu kocasına itiraf ederek boşanmak istedi. N.T. mahkemede, bu itirafına rağmen kocasının bu durumu kabullenip üçünün birlikte yaşamasını önerdiğini öne sürdü.

Davaya ilişkin kayıtlara göre N.T., 1991 yılında kamu kurumunda işçi olarak çalışan B.T. ile evlendi. T. çiftinin bu evlilikten bir çocukları oldu. Ancak daha sonra N.T. gençlik aşkı H.C. ile yeniden görüşmeye başladı ve sevgilisinden de bir çocuk sahibi oldu.

Bir süre sonra boşanmak istediğini belirterek 2003 yılında dava açan N.T., bu davadan eşinin ısrarı sonucunda vazgeçti. Ancak N.T., bir yıl sonra yeniden boşanma davası açtı. N.T., kocasına, sevgilisiyle ilişkisini de açıkladı, ikinci çocuğunun da sevgilisinden olduğunu itiraf etti.

Koca B.T., buna rağmen boşanmak istemedi ve evliliklerini üçlü bir şekilde sürdürebileceklerini söyledi. Bu teklifi kabul etmeyen N.T., boşanma davasında, tutanaklara da geçen ifadesinde olanları şöyle anlattı:

‘Ben ev kadınıyım, eşim kamuda çalışır. Ancak akşamları da düğünlerde saz çalar. İki çocuğumuz var. Eşim sürekli alkol alıyor, düğünlerden sonra saz heyetiyle eve geliyor ve evde de içmeye devam ediyorlar. Benim meze hazırlamamı isteyip evde álem yapıyorlar. Arkadaşları bana gündüzleri telefon açıp gezmeye davet ediyor. Bir arkadaşı gece yanağımdan makas aldı. Eşim bunu gördüğünde, ‘İyi niyetlidir. İçti ne yaptığını bilmiyor’ diyerek önem vermedi. Olayları kendisine anlatıyorum, ‘Senden boşanırım’ diyorum, oralı olmuyor. 2003 yılında Ankara 23. Asliye Hukuk Mahkemesi’ne dava açtım ama tekrar barıştım. Hayat aynı şekilde devam ediyor. Ortak çocuğumuz M. akrabamız olan H.C.’dendir.’

N.T., duruşmalardaki ifadelerinde, çocuğun başkasından olduğunu söylemesine rağmen kocasının boşanmak istemediğini, bu şekilde yaşamaya devam edebileceklerini söylediğini iddia etti. N.T., bunları anlatarak boşanma davası açmasına rağmen kocasının barışmak istediğini ve ayrılmak istemediğini de sözlerine ekledi. Davada kadının sevgilisi H.C. de tanık olarak dinlendi. H.C. N.T.’yle ilişkisini mahkemeye anlattı.

Bütün bunlara rağmen koca B.T., davadaki ilk ifadelerinde M. adlı çocuğun ısrarla kendisine ait olduğunu ve boşanmak istemediğini belirtti. Ancak B.T., davanın ileri aşamalarında çocuğun kendisinden olmadığının DNA testiyle kanıtlanmasının ardından fikir değiştirerek boşanmayı kabul etti. Eşi ile ilk zamanlar çok iyi geçindiklerini ancak sonraki dönemlerde ailesinin baskısı sonucu aralarının açıldığını belirten B.T., ‘Eşim yalan söylüyor, ailesinin dolduruşuna geliyor. Beni aldattığını M. isimli çocuğumuzun H.C.’den olduğunu söyledi. Aramızda her şey bitmiştir, ben de boşanmak istiyorum’ dedi.

İki yıldır boşanmaya çalışan ve karar aşamasına gelen T. çiftinin duruşması dün yapıldı. Mahkemeye katılan koca B.T. sorularımızı yanıtsız bıraktı. Hürriyet

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 11:00

İLGİLİ HABERLER