Gündem
  • 29.4.2010 10:46

ANKETLERE KIZAN ERDOĞAN OY ORANINI AÇIKLADI

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP'nin anayasa değişiklik paketiyle ilgili Anayasa Mahkemesi'ne gitmesi durumunda hükümetin erken seçim kararı alıp almayacağı konusundaki soru üzerine, "Seçim zamanında yapılacaktır" dedi.

TGRT Haber'de canlı yayınlanan Ankara'nın Gündemi adlı programa konuk olan Başbakan Erdoğan, CHP'nin anayasa değişiklik paketiyle ilgili Anayasa Mahkemesi'ne gitmesi durumunda, hükümetin ortaya çıkan sonuca göre erken seçime gitmeyi düşünüp düşünmeyeceği konusunda bir soru üzerine, "Anayasa Mahkemesi'ne gitmek, artık bizim alışkanlık tespit ettiğimiz bir CHP klasiği oldu" dedi. CHP'yi eleştiren Erdoğan, "Benim milletim karar verdikten sonra siz nereye götürürseniz götürün" ifadelerini kullandı. Başbakan Erdoğan, gündemlerinde erken seçim olmadığını, seçimlerin zamanında yapılmasına alışılması gerektiğini kaydederek, "Bizim kitabımızda erken seçim yok*Seçim zamanında yapılacaktır" dedi.

OY ORANIMIZ DÜŞMEDİ

Erdoğan, medyada yer alan bir seçim anketinde AK Parti'nin oylarının yüzde 28 olarak gösterildiğinin hatırlatılması ve kendisinin yaptırdığı anket sonuçlarının sorulması üzerine, "Son yerel seçimlerin üzerindeyiz" dedi. Erdoğan, medyada yer alan ve partisinin oylarının yüzde 28 olarak gösterildiği seçim anketinin "ısmarlama" olduğunu savundu. Bu konuda CHP'yi eleştiren Erdoğan, "Ismarlama anketler yaptırabilirsiniz ama gerçek anketler sandıkta" diye konuştu.

AK Parti iktidarının halkın teveccühünü kazanmış bir iktidar olduğunu söyleyen Başbakan Erdoğan, kendilerinin yaptırdığı seçim anketleri ile ilgili ısrarlı sorular üzerine, "Son yerel seçimlerin üzerindeyiz" ifadelerini kullandı.

BEDELLİ ASKERLİK

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bedelli askerlik uygulamasının olumsuz sonuçlanmasına ilişkin olarak, "Çünkü burada bir ikilem doğabilir. Terörle mücadelenin olduğu bir dönemde parası olanın askerlik yapmadığı, parası olmayanın askerlik yaptığı gibi şehit aileleri üzerinde olumsuz bir izlenim bırakabilir düşüncesi, bizim bu noktadaki görüşmemizin olumsuz cevaplandırılmasını gerektirdi" dedi. Erdoğan, mevcut askeri düzen içerisinde yapılacak yeni düzenlemeye ilişkin ise, "Tek tipe gitme, sürelerle ilgili olsun, böyle bir çalışma olduğu söyleniyor ama şu anda gelinmiş bir nokta yok" diye konuştu.

Erdoğan, bedelli askerliğin neden gerçekleşmediğinin sorulması üzerine, "Genelkurmay Başkanımla konuyu görüştüm ve kendilerinin burada haklı bir gerekçe ortaya koymaları sebebiyle, biz bu konuyu orada kapattık. Ve başbakanlık olarak açıklamamızı yaptık. Olay bu kadar basit" dedi. Erdoğan, şöyle devam etti: "Çünkü burada bir ikilem doğabilir. Terörle mücadelenin olduğu bir dönemde parası olanın askerlik yapmadığı, parası olmayanın askerlik yaptığı gibi şehit aileleri üzerinde olumsuz bir izlenim bırakabilir düşüncesi, bizim bu noktadaki görüşmemizin olumsuz cevaplandırılmasını gerektirdi. Biz de olumsuz cevabımızı verdik."

Gelinmiş nokta yok

Erdoğan, mevcut askeri düzen içerisinde yapılması planlanan yeni düzenlemelere ilişkin bir soru üzerine ise şöyle konuştu: "Er, erbaş bununla ilgili tek tipe gitme, sürelerle ilgili olsun böyle bir çalışma olduğu söyleniyor ama şu anda gelinmiş bir nokta yok. Bu konuda zaten kesin karara varıldığı anda bir konsensüsle oturacağız, konuşacağız. Ondan sonra bu adım atılacak. Yığılmaların önünü almak ve her yıl alınması gereken er, erbaş bunlar tabi gitmiyor, burada bir sıkıntı var. Kısa dönem vesaire burada yaşanan olumsuzluklar var. Tüm bunları giderecek bir süreci nasıl başlatabiliriz. Silahlı kuvvetlerimizin gündeminde uzun zamandır bir profesyonelleşme çalışması var. Yeni yeni modeller var. Bu konuda silahlı kuvvetlerimiz çalışmalarını tamamladıktan sonra değerlendirmesini yapacağız. En hayırlı olan neyse onun adımını ondan sonra atarız."

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 08:16

İLGİLİ HABERLER