Asayiş
  • 9.9.2013 15:14

Anne katili, 14 yıl önce de babasını öldürmüş

İstanbul'da yakalanan Acun, 14 yıl önce kaza sonucu öldüğü sanılan babası Mevlüt Acun'u da, tarlada sulama motorunun kayışına kafasını sokup boğarak öldürdüğünü itiraf etti. Mustafa Acun, çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklandı.

Büyük Bölcek Mahallesi 2410 Nolu Sokak'taki 5 katlı bir binada oturanlar, 4 eylül günü gece silah sesi duyunca polise haber verdi. Olay yerine gelen polis yaptığı incelemede, apartmanın giriş katındaki balkonda Durdane Acun'u, başından tüfekle vurularak öldürülmüş halde buldu. Yapılan incelemede Durdane Acun'un bedensel engelli oğlu 25 yaşındaki Dursun Acun'un evde, diğer oğlu Mustafa Acun'un ise evde olmadığı anlaşıldı. Durdane Acun'u evde bulunmayan oğlu Mustafa Acun'un öldürmüş olabileceği ihtimali üzerinde duran polis, şüpheliyi yakalamak için çalışma başlattı.

İSTANBUL'DA YAKALANDI

Acun'un, İstanbul'da hurdacılık yaptığı ve zaman zaman Aksaray'a gelip annesinin yanında kaldığının saptanması üzerine oluşturulan özel ekip İstanbul'a gitti. Dün İstanbul'da yakalanan Acun, Aksaray'a getirildi.

14 YIL ÖNCE DE BABASINI ÖLDÜRMÜŞ

Annesini öldürdüğünü itiraf eden Acun'un, 1999 yılında o dönem kaza sonucu öldüğü sanılan babası Mevlüt Acun'u da öldürdüğünü itiraf ettiği belirtildi. Babasıyla sürekli tartıştığını anlatan Acun polise verdiği ifadesinde, ''Olay günü babamla tarladaydık. Babamı, sulama motorunun kayışına kafasını sokup boğarak öldürdüm'' dedi.

'BABANIN KATİLİSİN, GİT TESLİM OL' DEDİĞİ İÇİN

Mustafa Acun, annesinin sürekli 'Babanın katili sensin, git teslim ol' dediği için olay günü plan yapıp, balkonda uyurken av tüfeğiyle öldürdüğü söyledi.

Yapılan sorgulamanın ardından adliyeye sevk edilen Mustafa Acun, çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı.

ENGELLİ KARDEŞ YAŞANANLARI ANLATTI

Ağabeyi Mustafa Acun tarafından öldürülen annesi Durdane Acun'un cansız bedenini bulan bedensel engelli Dursun Acun, yaşadıklarını anlattı:

''Ben odamda bilgisayarın başında oturup, internette bakıyor ve CD kayıt ediyordum. Saat 03.00 sıralarında patlama sesi geldi. Işıklar kapalı ve karanlık olduğu için aradaki kapı kapılıydı. Boyum yetişmediği için güçlükle kapıyı açabildim. Tabii yaklaşık 15 dakika geçmişti. Etrafa baktım kimse yoktu. Annemin balkonda yattığını fark ettim. 'Anne ne oldu?' diye sordum, annem ses vermedi. Ayağını salladım, yine ses vermedi. Sonra arka odada uyuyan kızkardeşim Fadime'yi uyandırdım. Fadime geldi, 'anne' diye seslendi. Annem ses vermedi. Sonra annemin başından vurularak öldürüldüğünü anladı. Ardından komşularımıza ve polise haber verdik.''


 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 12:10

İLGİLİ HABERLER