Asayiş
  • 10.6.2014 23:14

Anne katili kardeşlerle ilgili flaş gelişme

Karşıyaka 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapılan duruşmaya ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle tutuklu yargılanan 19 yaşındaki Şeyda P., 17 yaşındaki kız kardeşi B.P., avukatları, ölen Gülseren Süngü’nün yakınları ile avukatları katıldı. Yapılan kimlik yoklamasından sonra iddia makamı savcı kamu adına görüşünü açıkladı. Olayın ardından toplanan delillerin, tanık anlatımları, baba ile kız kardeşlerin ifadelerini değerlendiren iddia makamı savcı, kardeşlerin cinayeti tahrik altında işlediklerini, bu nedenle haksız tahrik uygulanması gerektiğini belirtti. Savcının bu kararı tutuklu kız kardeşler ile onları savunan avukatlarına sevinç yaşattı. Duruşmaya katılan Gülseren Süngü’nün yakınları ile avukatları ise görüşe tepki gösterdi.

SON SÖZ MAHKEME HEYETİNDE

İddia makamı savcının görüşüne katıldıklarını belirten kız kardeşlerin avukatı Hakan Turan, şöyle konuştu: "Davanın başından beri müvekkillerinin cinayeti ağır tahrik altında işlediklerini anlatmaya çalıştık. Dosyadaki delilleri, tanık ifadelerini ve müvekkillerimin savunmalarını dikkate alan savcı, bizimle aynı görüşü paylaştı. Savcının bu görüşü bizim için çok önemliydi. Müvekkillerim durup dururken annelerini öldürmedi. Gördükleri baskı yüzünden bu cinayeti işlediler. Mahkeme heyeti de savcının görüşüne katılırsa müvvekillerimin ceza oranları önemli ölçüde indirilecek. Bu konuda son sözü mahkeme heyeti söyleyecek."

İddia makamının görüşünü açıklamasından sonra mahkeme heyeti, karar vermek için duruşmayı 1 Temmuz 2014 tarihine erteledi.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 04:18

İLGİLİ HABERLER