Asayiş
  • 24.10.2008 02:51

ANNE KATİLİNE BİR DARBE DE KARDEŞLERİNDEN!..

Annesini 13 parçaya ayıran katil miras hakkından da mahrum kaldı.
Üniversitede okuyan 2 kız kardeş ağabeylerini annelerinin mirasından men edilmesi için mahkemeye verdi.Bursa'da internet üzerinden "Annemi nasıl öldürebilirim?" şeklinde anket düzenleyip, annesi Asiye F.'yi (46) boğarak öldürdükten sonra parçaladığı cesedi denize atarken yakalanan 17 yaşındaki M.F.'ye bir dava da kız kardeşlerinden geldi.
Ortadoğu Teknik Üniversitesi'nde (ODTÜ) öğrenim gören S.F. ve N.F., avukatları Bilgen Şentürk Saraç aracılığıyla annelerini öldürdüğü için ağırlaştırılmış müebbet hapsi istenen erkek kardeşlerine mirastan men davası açtı.
3 BİN 200 YTL'YE TEDBİR
Üniversiteli 2 genç kız, Medeni Kanun'un 578'inci maddesi gereği 'Miras bırakanı kasten öldüren kişinin varis olamayacağını' gerekçe gösterdi. Kardeşler öldürülmeden önce konfeksiyon firmasında çalışan annelerine ödenmesi gereken tazminatta 4'te 1 payı bulanan kardeşlerinin mirastan mahrum edilmesini istedi.
Davaya bakacak olan Sulh Hukuk Mahkemesi, sanık M.F.'nin payına düşen 3 bin 200 YTL paraya tedbir koydu. Yargılama sonunda mahkeme, sanığın mirastan men edilip edilmeyeceğine karar verecek.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 05:03

İLGİLİ HABERLER