Sağlık
  • 3.5.2019 02:07

Anneleri öldü geriye tam 18 yavrusu kaldı

Manisa'nın Sarıgöl ilçesinde besicilik yapan Mehmet Ali  Yalçın, doğum sırasında ölen Anadolu çoban köpeğinin 18 yavrusuna özenle bakıyor. 

Tırazlar Mahallesi'nde besicilik yapan Yalçın, yaklaşık 2 yıldır  beslediği hamile Anadolu çoban köpeği rahatsızlanınca ilçedeki özel bir veteriner  kliniğine başvurdu.

Anneleri öldü geriye tam 18 yavrusu kaldı!

Anne köpeğin karnında 18 yavru olduğunu belirleyen veteriner hekim  Hüseyin Bardakçı, doğumun sezaryenle gerçekleşebileceğine karar verdi.
 

Anneleri öldü geriye tam 18 yavrusu kaldı!


Ameliyat sonrası 11'i erkek 18 yavru dünyaya geldi ancak anne çoban  köpeği operasyonda öldü. Klinikte özel bölüme alınan 18 köpek yavrusu, uygun  sıcaklıkta korunarak beslenmeye başlandı.

Anneleri öldü geriye tam 18 yavrusu kaldı!

"Gözümüz gibi bakıyoruz"

Mehmet Ali Yalçın, gazetecilere  yaptığı açıklamada, anne çoban köpeğinin ölümüne çok üzüldüklerini ancak  yavruların sağlıklı olmasının tek tesellileri olduğu söyledi.

Anneleri öldü geriye tam 18 yavrusu kaldı!

Köpekleri süt ve mama ile beslediklerini belirten Yalçın, "Yavrulara  adeta gözümüz gibi bakıyoruz. Onlar için çiftlikte özel bir bölüm hazırladık.  Gıda ihtiyaçları, biberonları, ısıtma giderler derken çok fazla masrafımız oldu  ama önemli olan yavruların kurtulması." dedi.

Veteriner hekim Hüseyin Bardakçı da köpek yavrularının sağlık  durumunun iyi olduğunu ifade etti.

Klinikteki tedavi sonrası takibi de yaptığını dile getiren  Bardakçı, "Her zaman kontrol altındalar. Yavru köpekleri hayata bağlamak için tüm  gayretimi gösterip sağ kalmalarını sağlayacağım." diye konuştu.

Yalçın'ın yakını Ali Yalçınalp de günlerinin büyük bölümünün köpek  yavrularını hayatta tutmak için geçtiğini kaydetti.
 

Güncellenme Tarihi : 3.5.2019 02:10

İLGİLİ HABERLER