Gündem
  • 29.5.2013 15:19

Annenin feryadı yürek dağladı!..

İZMİR’de, eşinin 20 litre suyu uyurken üzerine dökerek haşladığı Şeyda Gökçe (27) hastanede yaşam mücadelesi verirken, annesi Mürvet Kaplan, (54) genç kızlara "Aşkın gözü kördür ama bu kadar da kör olmayın. Evlilik yoluna girerken birbirinizi tanıyın" diye öğüt verdi.

CHP Kadın Kolları İzmir İl Başkanı Özgün Utku, partisinin Karabağlar ilçe örgütüyle birlikte Aydın Erten Eğitim Salonu’nda düzenlediği basın toplantısında, kadına yönelik şiddetin son yıllarda yüzde bin 400 arttığını, geçen yılın ilk 9 ayında aile içi şiddet nedeniyle 30 bin 254 kadının yaralandığını, 125 kadının öldüğünü, günde 110’dan fazla yaralanma, ayda 14 ölüm gerçekleştiğini anlattı. Utku, kadına şiddet uygulayan erkekler için koruma ve tedavi amaçlı güvenlik tedbiri alınması gerektiğini belirterek, erkeklere hafifletici sebeplerle ceza indirimi yapılmamasını, kadın sığınma evlerindeki kadınların, iş bulmadan  buralardan çıkarılmamasını istedi.

Toplantıya iki gün önce kıskançlık krizi geçiren eşi Mustafa Gökçe’nin 20 litre kaynar suyu uyurken üzerine döküp haşladığı Şeyda Gökçe’nin annesi Mürvet Kaplan da katıldı. Kaplan kendisinin de şiddet mağduru olduğunu, eşi tarafından bıçaklandığını vurgulayarak, kızının hakkını savunmak için mücadele ettiğini söyledi. Kaplan, şöyle konuştu:

"Eşim tarafından bıçaklandım. Tepki gösteremedim. Elimden tutan olmadı. Aksine susturdular. İki kızım için katlandım, ikisi de iyi evlilikler yapmadı. Hayatım pahasına da olsa kızım için mücadele vereceğim. Şimdi o hastanede yaşam savaşı veriyor. Uyurken üzerinize 20 litre kaynar su dökülmesinin acısını hissetmeye çalışın. Ağzını açtığında su boğazına kadar girdi. Dili şişti, ağzının içi yandı. Ayakları kolları tutmuyor. Çünkü üstünü yorganla kapatıp, ezdi. Genç kızlara önerim, aşkın gözü kördür ama, bu kadar da kör olmayın. Flört döneminde birbirinizi tanıyın." 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 14:55

İLGİLİ HABERLER