Dünya
  • 16.5.2022 00:18

Annenin idamına bir gün kala inanılmaz olay! İlk sözleri bu oldu

Her şey genç kadının 2 yaşındaki kızının merdivenden düşmesiyle başladı. İdamına 24 saat kala başına gelenler ise tüm dünyayı ayağa kaldırdı.

Meksika asıllı ABD'li Melissa Lucio'nun hayatı, 2007 yılında 2 yaşındaki kızı Mariah'ın merdivenlerden düşmesiyle alt üst oldu. Bu kazadan sonra görünürde pek bir sıkıntı yoktu. Ancak talihsiz çocuk merdivenlerden düştükten tam 2 gün sonra bilincini kaybetti. Bebek fenalaşmaya başlayınca anne Lucio çaresizlik içinde 911'i aradı. Ne yazık ki küçük Mariah'ın bedeni yaşadıklarını kaldıramadı ve çok kısa bir süre sonra hayatını kaybetti. Karnı burnunda ikiz bebeklerine hamile olan Lucio ise yaşadıklarından hiçbir şey anlamamıştı. Çünkü birdenbire polis olay yerine gelmiş, tıbbi kayıtlara ve otopsiye bakmadan yaralanmış çocuğun öldürüldüğüne ve suçlunun anne Melissa Lucio olduğuna kadar vermişti. Lucio gözaltına alındı, suçlandı ve dört dedektif tarafından 6 saat boyunca sorguya çekildi.

EĞER İTİRAF EDERSE…

Lucio'nun şiddet sabıkası yoktu. Buna rağmen polisler Lucio'nun şiddet suçlusu olduğunu öne sürüyordu. Polisin yaptığı yalnızca bununla da sınırlı değildi. Ellerinde tüm delillerin mevcut olduğunu ve çocuğun ölümünden dolayı Lucio’yu mahkum ettireceklerini söylediler. Ancak polisler bununla da yetinmedi. Lucio'ya suçunu itiraf ederse ona iyi davranılacağını ve verilecek cezaların hafifletileceğini söylediler. Ayrıca stresini en üst düzeye çıkarmak için tasarlanmış bir dizi taktik kullanarak ona bağırdılar. Tam olarak ne olduğunu bildiklerini söyleyip onun suçluluğuna dair kanıtlar varmış gibi davrandılar.

Lucio'yu daha yeni kaybettiği çocuğunun yaralı fotoğraflarına bakmaya zorlayıp üstü kapalı bir şekilde tehdit ederek, "Çocuğunuzun cenazesine katılamayacak olmanıza şaşırmayacağız" dediler.

Annenin idamına bir gün kala inanılmaz olay İlk sözleri bu oldu

'BU BENİM SUÇUM OLABİLİR'

Nihayetinde bu süreç polislerin başarısıyla sonuçlandı. Neredeyse yüz kez çocuğuna zarar vermediğini söyleyen anne dayanamayıp, "Bu benim suçum olabilir, sanırım Mariah'ı ben öldürdüm" dedi. Aslında kast ettiği şey kızının merdivenden düşmesine engel olamamasıydı. Ancak "Sanırım yaptım" sözü Melissa Lucio'nun kaderini değiştiren cümle oldu. Mahkeme bu ifadeyi bir itiraf gibi algıladı. Lucio'yu suçlu buldu ve idam edilmesine karar verdi. Melissa'nın çocukları, kardeşleri Mariah'ın ölmeden iki gün önce evin bahçe merdivenlerinden düştüğünü ve yaraların bundan dolayı olduğunu söylemişlerdi. Anne Melissa da o esnada çocuklarının okula gitmesi için hazırlık yapıyordu. Çocukları annelerinin masum olduğunu, hiçbir zaman şiddet göstermediğini ve iyi bir anne olduğunu söylüyordu. Fakat ne söylerlerse söylesinler mahkeme bir türlü ikna olmadı.

İDDİALAR ÇÜRÜTÜLDÜ

Mariah’ın uzun süredir devam eden bir yürüme problemi olduğu ve bu yüzden sık sık düşerek yaralandığı gerçeği de jüri tarafından göz ardı edildi. Adli tıp görevlisi Dr. Norma Farley de otopsi sonucunu açıklarken, küçük Mariah’ın vücudunda bulunan yaralanmaların cinayet sonucu oluşmuş olabileceğini söylemişti. Bu konuda oldukça ısrarcıydı fakat işin içinde bir terslik vardı. Adli tıp raporunu inceleyen davadan bağımsız uzmanlar, çocuğun kanında pıhtılaşmayla ilgili bir hastalık olduğunu ve bulunan yoğun morlukların sebebinin bu olduğunu açıkça kanıtladı. Çocuğun üzerinde diş izleri olduğu iddiası da çürütüldü. Ancak kim ne derse desin jüri hiçbir kanıtı ciddiye almadı. Sanki herkes Melissa Lucio'nun ölmesini bekliyor gibiydi. Masum annenin idam kararı herkesi dehşete düşürdü. Aslında çocuklarının ifadeleri ve kanıtlar annenin suçsuz olduğunu gösteriyordu.

Annenin idamına bir gün kala inanılmaz olay İlk sözleri bu oldu

Melissa Lucio'nun son hali

İNFAZINA BİR GÜN KALA OLANLAR OLDU

Bütün bu çabalara rağmen Melissa Lucio tam 15 yıl idamı beklendi. Ünlü olan, olmayan birçok kişi Lucio'nun masumiyeti için mahkemeye yalvardı. Hatta başlatılan kampanyaya reality şov yıldızı Kim Kardashian da destek verdi. Ortaya yeni deliller sunuldu. Lucio hakkında bir belgesel bile çekildi. Bazı jüri üyeleri 15 yıl içinde verdikleri karardan pişmanlıklarını dile getirdi. Melissa'nın avukatları da infazına günler kala mahkemeye bir itiraz dilekçesi daha verdiler. Bütün bu çabaların sonunda, tam 15 yıl sonra ise bir mucize gerçekleşti. Teksas Temyiz Mahkemesi idamına sadece 1 gün kala anne Melissa Lucio'nun infazını erteledi.

İdam edilmesine bir gün kala mucize yaşayan Lucio'nun ilk sözleri ise şu oldu:

“Yaşamam ve masum olduğumu kanıtlamam için bana şans tanıyan mahkemeye teşekkür ederim. Kızım Mariah her daim kalbimde yaşıyor. Çocuklarıma annelik ve torunlarıma büyükannelik yapabilmek için artık daha fazla zamanım var, çok mutluyum. Bana dua eden ve destek veren herkese teşekkürler."

Şimdi ise mahkeme, temyiz yoluyla dosyayı bir alt mahkemeye yollayacak ve cinayet davasındaki deliller ve sonradan ortaya çıkarılmış kanıtlar bir kez daha incelenecek. Melissa Lucio'nun akıbetini ise tüm dünya merak ediyor.

Güncellenme Tarihi : 16.5.2022 00:38

İLGİLİ HABERLER