Asayiş
  • 9.9.2013 15:31

Annesi ve anneannesini merdaneyle öldürdü!

İZMİR'in Gaziemir İlçesi'nde, borçlarını ödemesi için ödünç verdiği altınlarını geri isteyen anneannesi ile olaya tanık olan annesinin başlarına merdaneyle vurup, bıçaklayarak öldüren, ardından da intihar girişiminde bulunduğu otomobilde yakalanan Arif Sarıkaya hakkında, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle dava açıldı. Tutuklu bulunduğu cezaevinden de bazı yakınlarına tehdit mektupları göndererek para isteyen Sarıkaya'nın, akıl sağlığının yerinde olup olmadığının belirlenmesi için İstanbul Adli Tıp Kurumu'na sevk edilmesine karar verildi.

Geçen Nisan ayında, 80 Sokak 27 numaradaki Papatya Apartmanı'nda meydana gelen olayda, annesi 56 yaşındaki Havide Sarıkaya ile anneannesi 81 yaşındaki Duriye Atağan'dan haber alamayan ve kardeşi Arif Sarıkaya'ya da telefon etmesine rağmen ulaşamayan Ahmet Sarıkaya, Gaziemir İlçesi'ndeki eve geldi. Çilingir yardımıyla kapıyı açan Ahmet Sarıkaya, oturma odasında annesi ve anneannesinin cesetlerini buldu. İhbar üzerine eve giden polisin incelemesinde, anne Düriye Atağan ve kızı Havide Sarıkaya'nın başlarına merdaneyle vurulup, ardından bıçaklanarak öldürüldüğü belirlendi.

KATİL ZANLISI OTOMOBİLDE ÖLMEK İSTEDİ

Olayla ilgili soruşturmada, evde en son bulunan kişinin, Havide Sarıkaya'nın, bir kamuoyu araştırma firmasında anketörlük yapan oğlu Arif Sarıkaya olduğunu belirlendi. Lüks yaşam tutkusu olan Sarıkaya'nın bankalara ve çeşitli kişilere 90 bin TL'nin üzerinde borcunun bulunduğu öğrenildi. Polis ekipleri, aramaları sırasında Arif Sarıkaya'yı evine yakın bir bölgede yakaladı. İlaç içtikten sonra otomobildeki piknik tüpünü açarak intihar girişiminde bulunan Sarıkaya, hastaneye kaldırıldı. İfadesinde borcunu ödemesi için annaenesinin kendisine verdiği altınları geri istemesi üzerine ilk önce onu öldürdüğünü, ardından da yaklaşık 6 saat boyunca eve gidip olayı görmemesi için oyaladığı annesi Havide Sarıkaya'yı, yaşananları öğrenmesi üzerine öldürdüğünü itiraf eden Arif Sarıkya, tutuklandı.

CEZAEVİNDEN YAKINLARINI TEHDİT ETTİ, PARA İSTEDİ

Olay sonrasında farklı günlerde üç kez eve gelip giysilerini değiştiren, yakalanmadan önce kız arkadaşıyla gece kulüplerinde eğlenen sanık hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle dava açıldı. Bu arada, Arif Sarıkaya, cezaevinde paraya ihtiyacı olduğu için de yakınlarından para yardımında bulunmalarını istedi. Ancak bunun kabul edilmemesi üzerine Sarıkaya'nın, bu kez bazı yakınlarına mektup yazarak ailevi ve iş sırlarını açıklamakla tehdit edip, para istemeyi sürdürdüğü öğrenildi. Bu mektupları alan yakınları da, savcılığa sanık hakkında suç duyurusunda bulundu. Bu arada, İzmir 6'ncı Ağır Ceza Mahkemesi'nde ilk duruşmaya çıkan Arif Sarıkaya, akıl sağlığınının yerinde olup olmadığının belirlenmesi için İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 12:10

İLGİLİ HABERLER