Gündem
  • 24.6.2014 18:52

Antalya Büyükşehir'de 'büyük sürgün' iddiası

Birim müdürlüklerinden bugün yapılan tebligatta tek bir gerekçe yer aldı. Görevlendirmelerin hepsi 'Görünen lüzum üzerine' şeklinde yazıldı.Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu'na (KESK) bağlı Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (TÜM BEL-SEN) Antalya Şube Başkanı İlhan Karakurt, görevlendirme yazılarının bu sabahtan itibaren verilmeye başlandığını söyledi. Karakurt, “Şu ana kadar bize ulaşanlar arkadaşlarımız ve yaptığımız araştırma sonucunda 260 memur, işçi, mühendis ve teknikerin farklı ilçelerde görevlendirildiğini tespit ettik" dedi.

'BUNUN ADI SÜRGÜN'

Görevlendirmelerin Akseki, Gündoğmuş, İbradı, Kaş, Demre ilçelerinde yoğunlaştığını aktaran Karakurt, “Bunun tam adı sürgündür. Kimsenin aile durumu göz önüne alınmadan sadece 'görünen lüzum üzerine' gibi gerekçeyle insanlar Antalya'nın en uzak ilçelerine görev yapmak üzere gönderiliyor. Bunun ne çalışma hukuku ne işyeri barışı ne de başka bir kelimeyle ifade edilebilecek bir yanı yok" diye konuştu.

ÜÇTE BİRİ GÖNDERİLİYOR

İlhan Karakurt, oluşturmaya çalıştıkları listeye göre İtfaiye Daire Başkanlığı'nda görevli 24 itfaiyecinin itfaiye birimi olmayan İbradı ve Gündoğmuş'a, Hayvanat Bahçesi'nde görevli 3 veteriner hekimin de yine hayvanat bahçesi bulunmayan Akseki'ye görevlendirildiğini aktardı. Fen İşleri Daire Başkanlığı, Çevre ve Koruma Kontrol Daire Başkanlığı gibi sahada aktif görev alan birimlerde sayının daha da fazla olduğunu belirten Karakurt, “Farklı ilçelerde görevlendirilen personel sayısının 500 civarında olduğu konuşuluyor. Bu korkunç bir rakam. Büyükşehir Belediyesi'nin 2013 yılına ait faaliyet raporunda memur ve işçe statüsünde 1471 personel çalıştığı bilgisi yer alıyor. İddia edilen rakam doğruysa Büyükşehir personelinin üçte biri sürgüne gönderiliyor" şeklinde konuştu.

'BİLDİRİLEN YERLERE GİTMEYİN'

Şube Başkanı Karakurt, sendika olarak farklı ilçelerde görevlendirilen personele belirtilen yeni görev yerlerine gitmeme çağrısında bulundu. Hali hazırda göreli oldukları birime gidip imza karşılığı mesaiye başlamaları tavsiyesinde bulunan Karakurt, “Bu arkadaşlarımızın can güvenliği yok, yol güvenliği yol. Görevlendirildikleri ilçeye nasıl gidecekler, ne kadar süre orada kalacak belli değil. Ne çalışması yapacaklar bilinmiyor" dedi.

GİDECEKLER FACEBOOK'TAN BULUNUYOR İDDİASI

Diğer yandan Büyükşehir Belediyesi'nde ilçelerde görevlendirilecek personelin Facebook üzerinden seçildiği iddia ediliyor. İddiaya göre Büyükşehir içinde bir birim personelin tek tek Facebook hesaplarını kontrol ediyor ve Ak Parti aleyhine herhangi bir paylaşımda bulunan ya da seçim döneminde CHP adayı Mustafa Akaydın lehine görüş bildiren personelin 'gönderilecekler' listesine yazıldığı iddia ediliyor.
Emre BAYLAN/ANTALYA, (DHA)

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 03:55

İLGİLİ HABERLER