Asayiş
  • 23.3.2021 13:38

Antalya'da denizde bulunan cesedin kayıp öğrenci Ramazan Özkan olduğu ortaya çıktı!

Antalya'nın Kemer ilçesinde denizde bulunan erkek cesedinin, bir süre önce kaybolan ve hakkında 11 gündür bir haber alınamayan üniversite öğrencisi Ramazan Özkan'a ait olduğu tespit edildi.

Ayakkabısından Özkan'a ait olduğu düşünülen ceset için anne Sabihan Özkan’dan DNA örneği alındı. Ailesi kahreden haberi aldığında adeta yıkıldı. İşte üniversite öğrencisi Ramazan Özkan'ın yakınlarını yasa boğan vefatına ilişkin son dakika detayları

Son dakika... Antalya'nın Kemer ilçesinde denizde bulunan erkek cesedinin, kaybolan üniversite öğrencisine ait olduğu tespit edildi. Kiriş koyunda 3 gün önce bulunan cesedin, kentte 11 gündür haber alınamayan Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi öğrencisi Ramazan Özkan'a (33) ait olması ihtimali üzerine bu yönde bir çalışma başlatıldı. İşte çarpıcı olayla ilgili son dakika gelişmeleri...

DNA örneğinin anne Sebiha Özkan ile eşleşmesi üzerine cesedin Özkan'a ait olduğu belirlendi. Otopsi işleminin ardından Özkan'ın cenazesi, Antalya Adli Tıp Kurumunda bekleyen aileye teslim edildi. Cenazenin alınması sırasında gözyaşlarını tutamayan anne Özkan'ı, yakınları teselli etmeye çalıştı.

AİLE TESLİM ALDI, DEFNEDİLECEK!

Özkan'ın cenazesinin Muratpaşa ilçesindeki Güzeloba Mezarlığı'na defnedileceği öğrenildi.

Muratpaşa ilçesinde 11 gün önce kayıp olduğu bildirilen Ramazan Özkan için Muratpaşa ilçesindeki falezlerde yapılan aramada kulaklık bulunmuş, AFAD ve AKUT ekipleri, drone destekli çalışma başlatmış, balık adamların da görev aldığı çalışmalarda sahil güvenlik ekipleri deniz dibini ve yüzeyini taramıştı.

AİLESİ GÖZYAŞLARINI TUTAMADI

Ramazan Özkan'ın cenazesi annesi Sabihan Özkan'dan alınan DNA örneğinin uyumlu çıkmasının ardından ailesi ve yakınları tarafından bu sabah defnedilmek üzere Antalya Adli Tıp Kurumu Morgundan alındı. Acılı anne Sabihan Özkan, cenazesinin morgdan çıkarılması esnasında "oğlum, oğlum" diyerek gözyaşı döktü.

Antalya'nın Kemer ilçesinde denizin 500 metre açığında, 8 gündür kayıp olarak aranan ve ayakkabısından üniversite öğrencisi Ramazan Özkan'a (33) ait olduğu düşünülen ceset için annesi Sabihan Özkan'dan alınan DNA örneği uyumlu çıktı. Aile, bu sabah gözyaşları içerisinde Ramazan Özkan'ın cenazesini Antalya Adli Tıp Kurumu Morgundan aldı.

Acılı anne, cenazesinin alınması sırasında "oğlum, oğlum" diye ağlayarak gözyaşı döktü. Ramazan Özkan'ın ölüm belgesi kayıtlara adli vaka olarak geçti.

NELER OLMUŞTU?

Geçtiğimiz hafta saat 13.00 sıralarında Kemer ilçesi Kiriş Koyu açıklarında denizin üzerinde ceset gören vatandaşlar durumu, Kemer Sahil Güvenlik Komutanlığına bildirdi. Kısa süre içerisinde olay yerine gelen ekipler, cesedi Kemer Marina'ya getirdi. Bölgeye, Nöbetçi Cumhuriyet Savcısı ve olay yeri inceleme ekipleri sevk edildi.

Savcı ve olay yeri inceleme ekiplerinin çalışmasının ardından ceset, önce Kemer İlçe Devlet Hastanesine, ardından Antalya Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.

CESET TANINMAZ HALDEYDİ

Cesedin 8 gün önce Düden Parkta kaybolan Ramazan Özkan'a ait olabileceği ihtimali üzerinde duran ekipler, teşhis için aileden yardım istedi. Oğlunu teşhis etmek için yakınları ile birlikte morga gelen Sabihan Özkan, tanınmaz halde olan cesedi teşhis edemedi.

AYAKKABISINDAN TANINDI, DNA ÖRNEĞİ ALINDI

Ayakkabısından Özkan'a ait olduğu düşünülen ceset için anne Sabihan Özkan'dan DNA örneği alındı. DNA örneğinin uyumlu çıkmasının ardından Ramazan Özkan'ın cenazesi ailesi ve yakınları tarafından defnedilmek üzere gözyaşları arasında Antalya Adli Tıp Kurumu Morgundan alındı.

Güncellenme Tarihi : 23.3.2021 13:43

İLGİLİ HABERLER