Yaşam
  • 29.3.2009 09:40

ANTARKTİKA'DAN PİRAMİTLERE DÜNYA 1 SAATLİĞİNE KARARDI

CHİCAGO - Dünya Doğal Yaşamı Koruma Vakfı'nın (World Wildlife Fund-WWF) girişimiyle küresel ısınmaya dikkati çekmek amacıyla 20.30-21.30 arasında yapılan 1 saat karanlık eylemine 88 ülkede yaklaşık 4 bin kent ve kasaba katıldı.
New York'ta Times meydanı, Brodway'de bazı tiyatrolar, Washington'da da Dünya Bankası, Howard Enstitüsü, Smithsonian Müzesi dahil çok sayıda bina 1 saatliğine karardı.
Şili'nin başkenti Santiago'da, "Dünya Saati" eylemi nedeniyle Şili Cumhurbaşkanı Michelle Bachelet'in ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden için yemek verdiği devlet başkanlığı binası dahil bazı kamu binalarının ışıkları 1 saatliğine söndü. Bachelet ve Biden ile kendilerine eşlik eden onlarca konuk, yemeklerini mum ışığında yediler.
Meksiko'da ise, yerel yönetim ve iş yeri sahipleri gerekli olmayan tüm ışıkları kapatınca, 17 otel, 31 bina ve anıtın da aralarında bulunduğu 100'den fazla bina karardı.
Eyleme ilk kez katılan Çin'de, başkent Pekin'de ise 2008 olimpiyatlarına evsahipliği yapan Kuş Yuvası Stadyumu ile su sporları merkezi Su Küpü kararan binalar arasında yerlerini aldı.

Güncellenme Tarihi : 14.5.2016 23:42

İLGİLİ HABERLER