Asayiş
  • 30.4.2007 14:42

APARTMANDAKİ KOKU 6 KİŞİYİ HASTANELİK ETTİ

ESKİŞEHİR’de bir apartman içerisinde yayılan ve kaynağı belirlenemeyen kokudan etkilenen 6 kişi hastanelik oldu. Yapılan doğalgaz ölçümlerinde herhangi bir sızıntının olmadığı belirlenirken, kokuyu ilk hisseden ‘Cefi’ adlı kaniş köpeğin sahibini uyardığı kaydedildi.
      Hoşnudiye Mahallesi İsmet İnönü Caddesi’ndeki Arı Apartmanı’nda dün saat 22.00 sıralarında meydana gelen olayda Sabri Karadoğan (87), eşi Neriman Karadoğan (80) ile komşuları Hafize Kurşunlu (68), Semra Dombaycı (54), Havva Tümlü (54) ve Tarık Tümlü (25) kaynağı henüz belirlenemeyen bir kokudan etkilendi. Apatman yöneticisi durumu 112’ye ve polise bildirdi, apartmanda oturanlar bir süreliğine dışarı çıkartıldı. Kokudan etkilenen Sabri Karadoğan, Neriman Karadoğan, Hafize Kurşunlu, Semra Dombacı, Havva Tümlü ve Tarık Tümlü olay yerine gelen 112 ambulansıyla Eskişehir Yunus Emre Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Kan tahlilleri yapılan ve serum takılarak gerekli müdahalede bulunan 6 kişi daha sonra taburcu edildi.
     
     DOĞALGAZ SIZINTISI YOK
      Eskişehir’in doğalgaz dağıtımını üstlenen ESGAZ firması yetkilileri olayın meydana geldiği apartmanda ölçüm yaptı ancak herhangi bir gaz sızıntısı belirlemedi. ESGAZ yetkilileri, apartmandaki kokunun tuz ruhu ya da başka bir kimyasal maddeden kaynaklanmış olabileceğini belirtti.
      Apartmandaki kokuyu ilk olarak ‘Cefi’ adlı kaniş cinsi bir köpeğin hissedip sahibi Semra Dombaycı’yı uyardığı belirtildi. Apartmanın birinci katında oturan Semra Dombaycı, “Köpeğim sürekli olarak havlamaya başladı. O sırada ben de garip bir koku hissetmiştim. Dışarı çıktığımda komşularımın da aynı kokudan etkilendiğini gördüm'' dedi.
      Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, olayla ilgili soruşturmanın sürdürüldüğünü belirtti.
Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 19:38

İLGİLİ HABERLER