Gündem
  • 30.4.2006 12:46

'APO'YA AF TARTIŞMASI'NI BAŞLATAN SÜRPRİZ BİR İSİM ÇIKTI

Teröristbaşı Abdullah Öcalan’a af tartışmasının perde arkasından sürpriz bir isim çıktı. Terörle Mücadele Tasarısının Öcalan ve terör örgütü üst düzey yöneticilerine af getirdiğine ilişkin haberi CHP’ye DYP Eski Milletvekili Baki Tuğ’un ulaştırdığı öne sürüldü. Tasarıyı bir milletvekili aracılığı ile elde eden Tuğ, geçtiğimiz hafta CHP’li Onur Öymen’i arayarak, tasarının 6. maddesinin son fıkrasında yapılan düzenleme ile Öcalan ve örgüt liderlerine af geldiğini aktardığı iddia edildi.

BAKİ TUĞ YALANLAMADI

Af tartışmasıyla ilgili sorularımızı yanıtlayan Tuğ, “Yani bu illa benim uyarım ile olmamıştır. CHP’de komisyon kurmuştu, onlar da bu işin hassasiyetini hissetmiş ve bunu incelemeye almışlardı. Onlar kendi iradeleri ile bunu gördüler orada. Yapılan hilenin farkına varılmıştır. Hile her zaman gözden kaçmaz, bu kez de göze takıldı” dedi. Öcalan’ı SBF öğrencisi iken gözaltına aldıktan sonra soruşturmasını yürüten savcı olarak da bilinen Tuğ, tasarıyı bir milletvekili aracılığı ile elde ettikten sonra iki gün üzerinde çalıştığını anlattı.

CHP’Yİ UYARDI

Baki Tuğ, ‘Öymen’i aradınız mı?’ yönündeki sorumuza, “İsim bahsetmeyelim. Ben tasarıyı aldım, arkadaşıma söyledim. Bunun 6. maddesi fıkrasına dikkat edin. 6. fıkrada bir yanlış var. Bu yanlışı kullanmayalım dedim. O şekilde bilgi alış verişi oldu. Onlar kendi iradeleri ile bunu gördüler orada” yanıtını verdi.

(bugün)

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 06:28

İLGİLİ HABERLER