Gündem
  • 31.8.2009 14:52

APO'YA 'SEKS İZNİ VERİLSİN' TALEBİ

Eski PKK yöneticisi, şimdilerde ise sıkı bir PKK muhalifi olan Şükrü Gülmüş, Abdullah Öcalan’ın 20 yıldan bu yana İsveç’te yaşayan eşi Kesire Yıldırım’la barıştırılmasını ve seks yapma özgürlüğü verilmesini istedi, “Espri yapmıyorum. Bu onun sertliğini giderir” dedi.

SURİYE’de bulunduğu dönemde kurmaylarından biri olduğu Abdullah Öcalan’la arası daha sonra bozulan, yakalanmasının ardından da örgütle bağlarını tamamen koparıp “sıkı PKK muhalifi” olan Şükrü Gülmüş eski liderini ve örgütü çok kızdıracak bir öneri yaptı.

Gülmüş’ün sahibi olduğu Nasname adlı internet sitesinde yayınladığı ironi kokan yazısına attığı “20 yıldır karıma dokunamadım” başlığı aslında Güney Afrika Lideri Nelson Mandela’nın cezaevinde olduğu dönemde söylediği sözler.

Gülmüş, Öcalan’ın da Mandela gibi, “20 yıldır karıma dokunamadım” demesini önerdi. Gülmüş önerisinin ilham kaynağının ise Mandela’nın hayatını anlatan bir film olduğunu anlatıyor: “Bu gece belki de ilk kez enfes bir film izledim. Adı Güle Güle Bafana. Bafana, Nelson Mandela’nın adı. Yukarıdaki söz de onun. Çavuş Gregori onu yıllar sonra; hücresinde ailesiyle görüştürecek. Ve ilk kez Mandela, eşi ve çocuklarıyla, cam bölmeler, parmaklıklar olmadan görüşecek. İşte o zaman Mandela; Çavuş Gregori’ye; ‘Biliyor musun? Ben 20 yıldan beri karıma dokunamadım’ diyor.”

DEVLET İMANA GELSE...

Kavuşma sahnesinden çok etkilendiğini anlatan Gülmüş’ün yazısının devamı
ise özetle şöyle: “Peki TC Devleti Beyaz Afrika yönetimi gibi; imana gelse ve önce Abdullah Öcalan’ın şartlarını insani ve sosyal olarak iyileştirse. Mesela eşini onunla yakınlaştırsa... (...) Bunu ne şaka ne espri olsun diye söylemiyorum.

Bu ciddi ve en ertelenmez bir insani ihtiyaç. Öcalan’ın sertliğini giderir. Onun sinirleri sakinleştirir ve hatta çoğu hastalığı da son bulur. Bence onu sevenler bu konuda baskı uygulasın. Siz bakmayın onun ‘İstemem, mistemem’ demesine. Aldırmayın. Ben onu bilirim. O bu tür konularda en ‘istemez’ ve ‘olmaz’ dediği anlarda bile içi kan ağlar. İstemez dediği an ‘yan cebime koyuverin’ diyordur.

20 yıldır İsveç’te yaşıyor

Gülmüş’ün sözünü ettiği eş Kesire Yıldırım, Öcalan’la üniversite yıllarında
tanışıp evlenmişti. Yıldırım PKK’da Merkez Komite sorumlusuyken 1988’de Bekaa Vadisi’nde “diktatör” olmakla suçladığı Öcalan’la yollarını ayırarak Avrupa’ya kaçmıştı. Öcalan, Yıldırım’ı ve yanındakileri ajanlıkla suçladı ancak örgütün ölüm emrini kendisinin uygulamadığını da söyledi. 20 yıldan bu yana İsveç’te mülteci sıfatıyla gözlerden uzak bir yaşam süren Yıldırım, bugüne kadar sessizliğini bozmadı. Aradan geçen zamanda çekilmiş tek bir fotoğrafı yok. Örgütün sessiz kalması şartıyla Yıldırım’a dokunmadığı iddia edildi. Resmi kayıtlarda halen evli oldukları biliniyor.

Devlet cezamı verdi hakkımı da korusun

PKK’nın bir dönem iki numaralı ismi olan “Parmaksız Zeki” kod adlı Şemdin Sakık, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvurarak aralarında DTP
Muş Milletvekili Sırrı Sakık’ın da bulunduğu dört kardeşinin, babasından kalan mirası gasp ettiğini iddia etti. “Cezayı sizler verdiniz, hakkımı da sizlerden istiyorum; çünkü devlet himayesinde bulunan birinin hakkını ancak devlet korur” diyen Sakık üvey kardeşleri olan Sırrı, Abdulhaluk, Görgü ve Namık Sakık’ın sahte evrak düzenlediğini ve kendisi gibi tutuklu bulunan kardeşi Arif’in de mirastan mahrum bırakıldığını iddia etti. Halen Diyarbakır Cezaevi’nde müebbet hapis cezasını çeken Sakık, kardeşlerini daha önce de Meclis İnsan Hakları Komisyonu’na da şikâyet etmişti. (Gazete Habertürk)

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 15:26

İLGİLİ HABERLER