Gündem
  • 29.9.2011 13:07

ARABİSTAN BU TÜRK'ÜN BAŞINI KESECEK!

YENER EKİNCİ
ADANA
Akkapı Mahallesi'nde yaşayan Eşkili ailesinin reisi Celal Eşkili, 2007 yılında çalışmak üzere Suudi Arabistan'ın El-Kasım bölgesine gitti. O tarihten beri bu ülkede çalışan Eşkili, belirli zamanlarda telefonla evini arayarak eşi ve çocuklarıyla hasret giderdi. Son 6 aydır Celal Eşkili'den hiçbir haber alınamazken, dün telefon çalınca ahizeyi kaldırdığında eşinin sesini duyan 39 yaşındaki Ayla Eşkili'nin sevinci kısa sürdü. 6 aydır cezaevinde olduğunu söyleyen Celal Eşkili, son duruşmaya çıkarıldığını ve yargıcın başının kesilmesine karar verdiğini söyledi.
Bu haber, Eşkili ailesini hem kahretti hem yasa boğdu. Kocasının ne suç işlediğini bilmediklerini söyleyen Ayla Eşkili, "Ne cezası varsa burada çeksin. Devlet büyüklerimize yalvarıyorum. Onu kurtarsınlar. Telefon açma hakkı vermişler. Türk yetkililere bilgi vermemi istedi. Eşimin başını keseceklermiş. 3 çocuğumuz yetim kalmasın" dedi.
Arap kökenli olan ailede Türkçe bilmediği için Arapça konuşan Celal Eşkili'nin 78 yaşındaki annesi Zuhal Leymonçiceği, "Buradan Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'a sesleniyorum. Allah rızası için oğlumu kurtarsınlar. Ben inanıyorum gereken girişimlerde bulunacaktır. Evladım Türkiye'ye iade edilsin. Bir suçu varsa cezasını burada çeksin" diyerek ağıtlar yaktı.
Celal Ekşili'nin en küçük çocuğu Taylan (15) ise babasına kavuşmak istediğini ifade ederek, "Ne olur devlet büyüklerimiz ona bir zarar gelmeden bu işi çözsünler. Babamın kötü bir şey yapmış olduğuna inanmıyorum. Türkiye'ye geldiğinde bir daha ömrünün sonuna kadar onu başka yere bırakmayacağım" dedi.
Eşkili ailesi, bazı Adana milletvekillerine telefonla ulaştıklarını ve konunun Başbakan Recep Tayip Erdoğan'a taşınması için söz aldıklarını kaydetti.

Güncellenme Tarihi : 23.3.2016 13:38

İLGİLİ HABERLER