Gündem
  • 13.2.2019 08:00

Araç muayene randevusunda 888 nolu telefon ile vurgun..

Dolandırıcılar yeni tezgah kurmakta sınır tanımıyor..Üç kağıtçılar bu kez araç muayene sistemini hedef aldı. Bunun için de şeytanın bile aklına gelmeyecek bir yöntem geliştirdi.
Aracınızın muayenesinden önce randevu almak için TÜVTÜRK'i aramanız gerekiyor. TÜVTÜRK'in aramak için de internet sitelerini açıp buradan telefon numarasını almak icab ediyor.
İşte tezgah burada başlayor.
Randevu sistemine randevu için hemen karşınıza bir internet sitesi ve bir telefon numarası çıkıyor. Bu 888'li bir numara.. 888 233 20 40 Bu numara aslında para hatlara yani erotik kanallara ait bir numara. İşte bu numarayı çevirdiğinizde yandınız. Bir kaç dakika için 100 lira gibi bir rakam anında faturanıza işleniyor.
Peki bu nasıl oluyor?
Şayet bilgisayarınızda veya cebinizde bir virüs koruma programı yoksa, üç kağıtçılar bu 888'li hattı bilgisaylarınıza otomatik olarak yüklüyor. Her hangi bir yeri aramak için numara araması yaptığınızda aynı şekilde önünüze bu 888'le başlayan numara geliyor.
Üç kağıtçıların bir yöntemi daha var.
Siz, GOOGLE'ye Araç muayene, randevu gibi kelimeleri yazıp arama yaptırdığınızda sayfanın başında bir internet sitesi çıkıyor.
Bu sitelerden birisi "Araç muayene rezervasyon" isimli dolandırıcılar. Bu site görünüm olarak TÜVTÜRK gibi. Randevu almak için buradan işlem yaptığınızda hem paranızı hem de hesabınızdaki yüklü miktardaki paranızı kaybediyorsunuz.
Siber suçlarla mücadele polisi bu sitelerle ilgili henüz bir işlem yapmadı.Bu konuda binlerce kişinin mağduruyetine rağmen takip yapılmadığı için dolandırıcılar vatandaşın canını yakmayı sürdürüyor.

0888 233 20 40 Tüvtürk Randevu Telefonu Problemi!
Tüvtürk'ten internetten randevu almaya çalıştım. Sistem dolayısı ile başarılı olamadım arkasından telefonla randevu alayım dedim ve sitesinde 888 233 20 40 numaralı bir telefon cıktı ve aradım aramaz olaydım 315 saniye görüştüm ve faturamda 48 TL ücret geldi. Tüvtürk denen firma neden buna müsaade ediyor bunun hakkında suç duyurusunda bulunmak lazım. 

İŞTE BU KONUDA DOLANDIRICILARIN KURBANI OLAN BİR VATANDAŞ TÜVTÜRK'ÜN CEVABI VE TELEFON NUMARASI

Bora28 Ekim 2018 Kardeşim madem onlarla alakanız yok neden sizin sitenizde onların telefon numarası çıkıyor embesil ler bırakın bu ayakları Allah sizi nasıl bilirse öyle yapsın iki yakanız bir araya gelmesin soyunuz sopunuz kurusun zaten bu muayene işini size verenler de kabahat sizi toprak bile nasıl kabul edecek onu düşünün ama toprak neleri kabul etmiyor ki diyeceksin diskiyi bile kabul ediyor ama onu bile doğaya faydası var sizlerin faydası olamaz bir de oksijen tüketiyorsunuz o bile size haram olsun.

Tüvtürk Temsilcisi
Sayın Müşterimiz, Öncelikle görüşlerinizi paylaştığınız için teşekkür ederiz. TÜVTÜRK çağrı merkezimizin 0850 222 88 88 numarasından farklı bir numarası bulunmamaktadır, 0850 222 88 88 numaralı TÜVTÜRK çağrı merkezimizin ücretlendirmesi sabit hat ücretleri üzerinden değerlendirilmektedir.
Farklı numaraya ait olan görüşme ücretlerinin TÜVTÜRK ile ilgili herhangi bir bağlantısı bulunmayıp, TÜVTÜRK tarafından tahsil edilmemektedir.
Görüştüğünüz telefon numarasının, yukarıda belirttiğimiz TÜVTÜRK'ait olan telefon numarası olup olmadığını kontrol ediniz. TÜVTÜRK Araç Muayene İstasyonlarında muayene öncesi randevularınızı herhangi bir ücret ödemeden 0850 222 88 88 numaralı çağrı merkezimizden, www.tuvturk.com.tr web sitemizden ve istasyonlarımızda bulunan kiosklardan alabilirsiniz.
Bunun haricinde herhangi bir kurum, kuruluş veya şahsın ücret karşılığı randevu verebilecekleri beyanlarına itibar etmeyiniz.
Görsel ve yazılı basında ayrıca resmi web sitemizde aşağıda da görebileceğiniz bir bilgilendirme metnimiz ile bu durumu siz değerli müşterilerimize bilgilendirmekteyiz. http://www.tuvturk.com.tr/basin-bultenleri.aspx?url=basinbultenleri/tuvturkten-kamuoyuna-onemle-duyurulur.
Her türlü soru ve sorununuzu, 0850 222 88 88’den ulaşabileceğiniz Çağrı Merkezimiz ve www.tuvturk.com.tr internet sitemiz aracılığı ile yanıtlamaya hazır olduğumuzu belirtir, güvenli yolculuklar dileriz. Saygılarımızla, TÜVTÜRK

Güncellenme Tarihi : 13.2.2019 07:16

İLGİLİ HABERLER