Araç sahipleri dikkat! 1 Aralık itibariyle başlıyor

••2 dk okuma
Araç sahipleri dikkat! 1 Aralık itibariyle başlıyor

Hızlı Özet

“Şehirlerarası yük ve yolcu taşıyan ticari araçların yanı sıra binek otomobiller için başlayan kış lastiği takma zorunluluğu 1 Aralık itibariyle başlıyor”






Şehirlerarası yük ve yolcu taşıyan ticari araçların yanı sıra binek otomobiller için başlayan kış lastiği takma zorunluluğu 1 Aralık itibariyle başlıyor



Eskişehir Emniyet Müdürlüğü, zorunlu kış lastiği takılması hususunda açıklama yaptı. Açıklamada, ilgili yönetmelik gereği her yılın 1 Aralık ile 1 Nisan tarihleri arasında yolcu ve eşya taşımacılığında kullanılan tüm ticari araçlara kış lastiği kullanma zorunluluğu getirildiği belirtilerek, "Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığınca hazırlanan “Kış Lastiği Kullanma Zorunluluğu ile ilgili Usul ve Esaslar” hakkındaki tebliğin 5'inci Maddesi gereğince, Eskişehir il merkezi ve ilçelerde 1 Aralık 2017 tarihinden geçerli olmak üzere kış lastiği kullanma zorunluluğu ile ilgili olarak yapılan yeni düzenleme uyarınca, ülkemizde tescil edilmiş olsun veya olmasın ilimiz ve bağlı ilçe merkezlerindeki karayollarında seyreden tüm kamyon, çekici, tanker, otobüs, minibüs, kamyonet ve otomobillerde (hususi otomobiller hariç) kış lastiği kullanılması zorunluluğu getirilmiştir.



Kamyon, çekici, tanker ve otobüs türü araçların tahrikli dingilleri üzerindeki tüm lastiklerin kış lastiği olması, kamyonet, minibüs ve otomobillerin (Hususi otomobiller hariç) tüm lastiklerinin kış lastiği olması, Eskişehir il sınırları içerisinde her yılın 1 Aralık ile takip eden yılın 1 Nisan tarihleri arasında kalan dönemde kış lastiği kullanılmasının zorunlu hale getirilmesi hususunda valiliğimiz tarafından 23 Mayıs 2017 tarihinde karar alınmıştır. Her ne kadar hususi otomobiller için kış lastiği kullanmak kanun gereği zorunlu değil ise de, Eskişehir ilimizin iklimi göz önünde bulundurularak kış lastiği kullanılması İl Emniyet Müdürlüğümüz tarafından düzenli ve trafik akışının temin edilmesi, can ve mal güvenliğinin sağlanması açısından tavsiye edilmektedir. Görevli trafik ekiplerimiz tarafından yapılan denetimlerde belirtilen tarihler arasında aracına kış lastiği takması zorunlu olmasına rağmen kış lastiği takmayan araç sürücülerinin sürücü belgesine 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanununun 65/a maddesinden 625,00 TL Trafik idari Para Cezası Karar Tutanağı tanzim edilecektir. Bu doğrultuda, talep artışlarıyla oluşabilecek yoğunlukların sorunsuz bir şekilde önlenmesi ve vatandaşlarımızın mağdur olmamaları açısından gerekli tedbirleri almaları hususu, kamuoyuna duyurulur."




Bu haber 775 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

SPK eski Başkanı İbrahim Ömer Gönül için Bakanlık’tan soruşturma izni istendi
Asayiş

SPK eski Başkanı İbrahim Ömer Gönül için Bakanlık’tan soruşturma izni istendi

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Eski Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı İbrahim Ömer Gönül için Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan soruşturma izni talep etti.

Habervitrini12813 Görüntüleme
İşte Zen Pırlanta sahiplerine atılan tehdit mesajları: Arabanızla havaya uçururuz
Asayiş

İşte Zen Pırlanta sahiplerine atılan tehdit mesajları: Arabanızla havaya uçururuz

İstanbul'da "Çirkinler" silahlı suç örgütünün, Zen Pırlanta sahiplerine gönderdiği yağma amaçlı tehdit mesajları ortaya çıktı. Soruşturmada yakalanan çete üyesi 5 şüphelinin, mağdurlara, "Sizi o bindiğiniz arabalarla havaya uçururuz", "Bindiğin Mercedes'e kadar biliyoruz" ve "Akşama kadar bize dönüş olmasın gerisini siz düşünün artık" şeklinde mesajlar attığı belirlendi.

Habervitrini14960 Görüntüleme
Denizolgun dosyasında çember daralıyor! İki kritik iddianame
Asayiş

Denizolgun dosyasında çember daralıyor! İki kritik iddianame

Eski Ulaştırma Bakanı Arif Ahmet Denizolgun’un 2016’daki ölümüne ilişkin soruşturmada 10 yıl sonra iki kritik iddianame hazırlandı. Soruşturmada daha önce “yok” denilen otopsi videosunun, fethi kabir kararının alındığı gün ortaya çıktığı belirlendi. Üç Adli Tıp görevlisi hakkında “resmî belgede sahtecilik”, Denizolgun’un özel doktoru olduğu belirtilen Nurettin Demirkol hakkında ise “yalan tanıklık” suçundan dava açıldı.

Habervitrini9947 Görüntüleme
16 yaşındaki Kızıyla görüşen genci 13 bıçak darbesiyle öldürdü
Asayiş

16 yaşındaki Kızıyla görüşen genci 13 bıçak darbesiyle öldürdü

Jandarma, cinayetin Bayır'ın 16 yaşındaki kızıyla görüştüğü gerekçesiyle baba Mustafa Ö. tarafından işlendiğini belirledi. Gözaltına alınan şüpheli, cinayette kullanıldığı değerlendirilen bıçağın yerini ekiplere gösterdi.

Habervitrini11663 Görüntüleme