Gündem
  • 17.5.2013 13:30

Aracının bagajında cenazeyle 2 saat dolaştı

KARAMAN'ın Ermenek İlçesi'nde oturan Lokman Ünal, yalnız yaşayan ve kolon kanseri tedavisi gören komşusu 62 yaşındaki Akif Koçak'ı, rahatsızlanması sonucu hafif ticari aracının bagajında Konya'daki hastaneye götürmek istedi. Ancak Koçak yolda öldü. Ünal da, bagajında cenazeyle yaklaşık 2 saat iki hastane dolaşıp, hastanelerin cenazeyi kabul etmemesi üzerine Halk Sağlığı Müdürlüğü'ne götürdü. Koçak'ın cenazesi daha sonra otopsi için polis eşliğinde aynı araçla Konya Numune Hastanesi morguna kaldırıldı.

Ermenek İlçesi'nde oturan ve yalnız yaşayan kolon kanseri Akif Koçak, bu sabaha karşı aniden rahatsızlandı. Komşuları, Karayollarında görevli Lokman Ünal'dan, aracıyla Koçak'ı hastaneye götürmesini istedi. Bir battaniyeye sarılan Akif Koçak, Lokman Ünal'ın hafif ticari aracının bagajına konuldu. Yatar halde olan Koçak'ın başının altına da yastık koyan Ünal, bugün saat 07.00 sıralarında Konya'daki bir hastanenin önüne geldi. Ancak araçtan indirmek istediği Koçak'ın ölmüş olduğunu fark etti.

HASTANELER KABUL ETMEDİ

Ünal, bagajındaki Koçak'ın cansız bedeniyle hastanenin acil servisine geldi. Oradaki yetkililer, iddiaya göre Koçak ölü olduğu için kabul etmedi. Ünal, bu kez başka bir hastaneye gitti. İddiaya göre gittiği ikinci hastane de Koçak'ın cenazesini kabul etmeyip Halk Sağlığı Müdürlüğü'ne yönlendirdi. Halk Sağlığı Müdürlüğü yetkilileri de Koçak'ın öldüğünü saptayınca polise haber verdi. Koçak'ın cenazesi aynı araçla otopsi yapılmak üzere Konya Numune Hastanesi Morgu'na götürüldü.

'BEN İNSANLIK GÖREVİMİ YAPTIM'

Ölen Akif Koçak'ı tanımadığını belirten Lokman Ünal, "Ben amcayı tanımıyorum. Komşuların ricasıyla Allah rızası için arabaya koyarak Konya'daki hastaneye götürüyordum. Kolon kanseri tedavisi görüyormuş. Başka da bir bildiğim yok"dedi.

 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 15:15

İLGİLİ HABERLER