Ekonomi
  • 7.5.2004 02:18

ARAÇLARIN ÜRETİMİ SIRASINDA ÖLÜMCÜL HATALARA GÖZ YUMAN MİTSUBİSHİ'NİN ÜST DÜZEY YÖNETİMİ TUTUKLANDI

Mitsubishi kamyon bölümü eski başkanı Takashi Usumi ve şirketin 6 eski üst düzey yöneticisi ölümcül kazalara neden olacak teknik hatalara göz yumdukları, otoriteleri yanıltacak raporlar düzenledikleri gerekçeleriyle tutuklandılar.

Japon polis yetkilileri 1992 ile 2002 yılları arasında Mitsubishi kamyonlarının tekerleklerinin yerinden çıkması sonucu 33 kişinin öldüğünü kamyonlardaki yapım hatalarının yönetici ekip tarafından saklandığını ileri sürdü.

Mitsubishi’den yapılan açıklamada, son olarak 2002 yılında bir kadının ölümüyle sonuçlanan kamyon kazasının ardından 112 bin kamyonun toplandığı ve araştırma çerçevesinde polisle tam bir işbirliğine gidileceği bildirildi.

Japon güvenlik birimlerine yakın kaynaklar, giderilmeyen üretim hatalarından dolayı sadece Mitsubishi kamyon bölümünün değil, Mitsubishi Motors’un tüm birimlerinin sorumlu tutulmaya çalışılacağını belirttiler.

Japonya Başbakan Yardımcısı Hiroyuki Hosoda, hükümetin otomotiv şirketlerini daha sıkı denetleyeceğini belirterek, ‘Umarım Japon otomotiv şirketleri üretim konusunda daha dikkatli davranır ‘ dedi.

Mitsubishi’nin kamyon bölümü Mitsubishi Fuso’nun yüzde 67’si 2003 yılında Daimler Chrysler şirketine satılmıştı. Tutuklanan Mitsubishi yöneticileri arasında yer alan Mitsubishi Fuso eski Başkanı Takashi Usumi, geçtiğimiz aya kadar görev başındaydı.

Bu arada Daimler Chrysler ortağı olduğu Mitsubishi Fuso’nun geçmişte yaptığı hatalardan dolayı tazminet ödemeyeceğini açıkladı. 

Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 22:09

İLGİLİ HABERLER