Dünya
  • 20.5.2004 00:06

ARAFAT: ''BÖLGEYE ULUSLARARASI GÜÇ GÖNDERİLSİN''

RAMALLAH - Filistin lideri Yaser Arafat, Gazze Şeridi'nde bulunan Refah'ta Filistinli göstericilere ateş açılmasının ardından İsrail ordusunu kınadı ve bölgeye Filistin halkını korumak üzere uluslararası güç gönderilmesi çağrısında bulundu.
     Filistin Yönetimi'nin Batı Şeria'nın Ramallah kentinde yapılan toplantısının açılışında konuşan Arafat, ''Dörtler (AB, BM, Rusya, ABD), Arap ülkeleri, İslam Konferansı Örgütü (İKÖ) ve BM Güvenlik Konseyi'ni, bu canavarca suça karşı gerekli kararları almaya çağırıyorum'' dedi.
     BM Genel Sekreteri Kofi Annan da, İsrail'i, sivillerin korunması konusunda defalarca uyardığını belirtti.
     Annan'ın sözcüsü Fred Eckhard, yaptığı açıklamada, ''Genel Sekreter, Gazze'nin güneyinde Filistinli mültecilerin öldürülmesi ve yaralanmasını kesinlikle kınamaktadır'' dedi.
     AB Dönem Başkanı İrlanda'nın Dışişleri Bakanı Brian Cowen da, sivillere ateş açılmasını kınadı ve ''insan hayatının sorumsuzca horgörülmesi'' olarak nitelendirdi.
     Bu arada, İsrail Başbakanı Ariel Şaron'un da ölümlerden müteessir olduğu bildirildi. Şaron'un sözcüsü Ranan Gissin, başbakanın ölümler nedeniyle üzgün olduğunu belirterek, İsrail'in kalabalıkları gözetmeyerek rastgele ateş açma politikası olmadığını söyledi.
     BM'nin işgal altındaki topraklar için özel insan hakları temsilcisi John Dugard da, İsrail'in Gazze'deki mülteci kampı saldırısını, savaş suçu ve insan hakları hukukunun çiğnenmesi olarak nitelendirdi.

Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 22:14

İLGİLİ HABERLER