Spor
  • 29.7.2008 06:42

ARAGONES'TEN EMRE'YE MTK ÇİZİĞİ!..

Şampiyonlar Ligi'nde en az geçen sene yaşanan çeyrek final başarısını tekrarlamak istediklerini vurgulayan futbolcular, MTK'nın işini ilk maçta bitirmeyi planlıyor. Sarı-Lacivertliler, "Çok iyi bir hazırlık dönemi geçirdik. Elemeleri geçip gruplara kalmak istiyoruz. Geçen yıl Şampiyonlar Ligi'nde yaşanan başarıların devamını getireceğiz" dediler. Fenerbahçe taraftarı ise MTK karşısında bu kez sürpriz istemiyor. Sarı-Lacivertliler daha önce 1963 yılında Kupa Galipleri Kupası'nda Macaristan temsilcisine elenmiş, 1999 yılında ise UEFA Kupası birinci turunda karşılaştığı rakibine 0-0 ve 2-0'lık sonuçlarla boyun eğmişti. Özellikle 1999 yılındaki maçı unutmayan taraftarlar, "Bu kez iş sıkı tutmalıyız.
RAKİP BUGÜN GELİYOR
İstanbul'da farklı kazanıp tura rahat gitmemiz gerek. MTK ile kötü anılarımız var. Korktuğumuz başımıza gelmesin" diye konuşuyorlar. MTK, yarın oynanacak maç için bugün İstanbul'a gelecek. Macaristan temsilcisi saat 20:00'de Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda son antrenmanını yapacak. MTK Teknik Direktörü Jozsef Garami ise idman öncesi statta bir basın toplantısı düzenleyecek. Hazırlıklarını dün akşam yaptığı idmanla sürdüren Fenerbahçe son çalışmasını bugün saat 18:00'de statta yapacak. Teknik direktör Luis Aragones'in basın toplantısı ise saat 17:15'te.
EMRE YEDEK 11 AYNI
Fenerbahçe'de, teknik direktör Luis Aragones'in MTK maçında sahaya süreceği kadro merakla bekleniyor. UEFA da resmi internet sitesinde Fenerbahçe ve Emre'yi manşetine taşıdı. Sarı-Lacivertliler'in Avrupa'da ilk maçına çıkacağı hatırlatılırken kadrosuna Güiza ve Emre gibi iki yıldızın katıldığı hatırlatıldı. Aragones'in Macar ekibi karşısına Shakhtar Donetsk ile oynanan hazırlık maçındaki 11'le çıkması bekleniyor. İspanyol hoca, Ukrayna ekibini 2-1 yenen kadronun performansından memnun kaldığını söylemişti. F.Bahçe, S.Donetsk karşısında kalede Volkan, defansta Gökhan, Lugano, Edu, Roberto Carlos, orta sahada Kazım, Alex, Selçuk, Uğur, forvette de Semih ve Güiza 11'iyle mücadele etmişti.
OYNARLARSA ELDE KALIR
İdeale yakın bu kadroya monte edilebilecek tek isim Emre Belözoğlu. Milli futbolcu, askerde evci çıktığı zamanlarda bile kondisyoner eşliğinde çalıştığını ve hazır olduğunu söylese de İspanyol hocanın takımla yeterince çalışmayan Emre'yi MTK maçında gidişata göre oyuna alması bekleniyor. Yarınki karşılaşmada en önemli ayrıntı Kezman ve Maldonado'nun oyuna dahil edilip edilmeyeceği. Çünkü F.Bahçe'nin transfer yapabilmesi için bu iki oyuncudan birini göndermesi gerek. Eğer MTK'ya karşı oynarlarsa bu sezon Şampiyonlar Ligi'nde mücadele edecek bir takımla Avrupa maçlarına çıkamayacaklar.
DEDENiN HEDiYESi TUR
Adı Fenerbahçe ile anılmaya başladığı günden itibaren teknik direktörlük kariyerinden çok ilerlemiş yaşı nedeniyle eleştirilen ve istenmeyen Luis Aragones dün 70 yaşına girdi. Yeni yaşına Avrupa Şampiyonluğu unvanıyla "Merhaba" diyen, antrenmanlarda futbolcularından çok koşarak, "Yaş 70 ama iş bitmemiş" dedirten İspanyol çalıştırıcıyı, futbolcuları da idmandan önce kutlayıp sağlıklı ömürler dilediler.
ONDAN YAŞLISI YOK
Sarı-Lacivertli futbolcular, MTK'yı farklı yenerek hocalarına doğum günü hediyesi vereceklerinin sözünü verdiler. 70 yaşındaki Luis Aragones şu an Avrupa'nın en yaşlı teknik direktörü unvanını elinde bulunduruyor. İspanyol hocayı, Manchester United'ın 66 yaşındaki hocası Sir Alex Ferguson takip ediyor. En yaşlı hoca unvanı geçen sene G.Saray'ın 73 yaşındaki teknik direktörü Feldkamp'a aitti.
OKÇU YAYINI GERDi
Fenerbahçe'nin MTK ile oynayacağı Şampiyonlar Ligi 2. ön eleme turunda en büyük güvencesi İspanyol gol kralı Daniel Güiza. Sarı-Lacivertli taraftarlar, Fenerbahçe formasıyla çıktığı iki hazırlık maçında iki gol atan yıldız futbolcudan yarın da gol atmasını bekliyor. Taraftarlar, "Okçuya güveniyoruz. Onun MTK karşısında şovunu yapmasını istiyoruz" diye konuşuyor. Güiza da MTK maçında taraftarın beklentisine cevap vermek istiyor.
GÖREVİMİ YAPACAĞIM
Yıldız futbolcu, "Gol atmayı seviyorum. Şampiyonlar Ligi'nde mücadele etmek benim için önemli. Bu nedenle MTK karşısında üzerime düşen görevi yerine getireceğim. Gol atıp sevincimi stattaki muhteşem seyircimizle yaşamayı istiyorum. Ancak kazanmak gol atmamdan daha önemli" dedi.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 07:30

İLGİLİ HABERLER