Gündem
  • 23.7.2019 23:20

Arbel Gıda’nın sahipleri FETÖ'nün para babası çıktı

Ünlü iş adamının FETÖ'cü generalle irtibatı ortaya çıktı!
FETÖ'den yargılanan Arbel Gıda’nın sahiplerinden Mahmut Arslan’ın 15 Temmuz’daki darbeci generallerden Akdeniz Bölge Komutanı Nejat Atilla Demirhan ile sık sık görüştüğü soruşturma dosyasına girdi.

arbel gıda ile ilgili görsel sonucu

Türkiye’nin en büyük 500 sanayi kuruluşu listesinde yer alan Arbel Gıda’nın sahipleri hakkında dava açıldı. Hazırlanan iddianamede üç kardeşten ikisi FETÖ’ye üye olmakla, biri ise örgüte yardım etmekle suçlanıyor.

arbel gıda ile ilgili görsel sonucu

TV100'ün haberine göre: Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı’nın hazırladığı iddianamede, sanık olarak yer alan isimler Mahmut-Hasan Hüseyin Arslan ile, Arbel Gıda’nın imza yetkilisi yöneticiler Ayşe Gülçin Hazar, Ömer Abdullah Özdemir ve Abdülkadir Külahçıoğlu.İddianamede Mahmut ve Hasan Arslan kardeşler, FETÖ üyesi olmakla, diğer sanıklar ise örgüte bilerek yardım etmekle suçlanıyor.

FETÖ’CÜ GENERALLE İRTİBATLI

Arslan kardeşlere yönelik hazırlanan iddianamede çok çarpıcı detaylar var. Arslan’ın 15 Temmuz darbe girişiminde Mersin Sıkıyönetim Komutanı olan Deniz Kuvvetleri Akdeniz Bölge Komutanı Tuğamiral Nejat Atilla Demirhan’la da irtibatı belirlendi. Yapılan incelemede Arslan ve Demirhan’ın cep telefonları 110 kere ortak yerde baz verdi. Yine Arslan’ın Demirhan’ın Hakan Öğüt’le de görüştüğü tespit edildi.

İNANÇLI İNSAN PARA VERDİM!

Mahmut Arslan’ın ilişkileri bununla da sınırlı değil. Arslan’ın Mersin İmamı Ali Haydar Ark’la da para trafiği belirlendi. Kendisine bu ilişki sorulan Mahmut Arslan;” İyi kalpli inançlı birisidir. Benden her zaman para isteyebilir” diye cevap verdi. Ark’tan şikayetçi olmadı. Savcılık iddianamede bunu, “Örgütün üst düzey sorumlularını korumaktadır” diye değerlendirdi.

FETÖ’NÜN YARGITAY İMAMI AVUKATLIKLARINI YAPMIŞ

Arslan ailesini sigara kaçakçılığı davasında savunan isim ise FETÖ’nün Yargıtay İmamı Mehmet Rasim Kuseyri çıktı. Kuseyri Arslan ailesinin avukatlığını yaparak, hesaplarındaki tedbiri kaldırttı. Kuseyri, örgütün para kasası Akın İpek’e gözaltına alınacağı bilgisin vererek yurt dışına kaçmasını sağlayan isim. Bylokcu Kuseyri ile Arslan ailesi arasındaki ilişkiyi kuran ise damatları Murat Altındere.

 

Güncellenme Tarihi : 23.7.2019 23:28

İLGİLİ HABERLER