Spor
  • 17.3.2013 14:29

Arda : Artık bizim de bir dünya starımız var

Atletico Madrid forması giyen milli futbolcu Arda Turan, Galatasaray’da bu sezon etkileyici bir performans gösteren Burak Yılmaz için “Türkiye’nin dünya starı” nitelemesini kullandı.

“İnsanlara hikâye anlatıyormuşuz gibi geliyor ama ben Brezilya’ya gidebileceğimizi düşünüyorum. Daha alınacak 18 puan var ve biz 6 maçlık bir seri yakalayabiliriz.”
Ülkemizi İspanya’da Atletico Madrid forması altında başarıyla temsil eden milli futbolcu Arda Turan, Brezilya’da düzenlenecek 2014 Dünya Kupası’nda yer alabileceğimizi ifade etti. Bilindiği üzere Ay-yıldızlılarımız yer aldığı D Grubu’nda cuma günü Andorra, 26 Mart’ta ise Macaristan ile karşılaşacak. Milliler bu maçlar öncesi grup lideri Hollanda’nın 9, Romanya ve Macaristan’ın ise 6 puan gerisinde 4. sırada. Bu kötü tabloya karşın grupta umutlu olduğunu ifade eden Arda şunları söyledi:

‘BİZE İNANIN’

“Önümüzde 4 maçlık bir periyot var. Bu 4 maçı da kazanırsak o zaman neler yapabileceğimiz ortaya çıkacak. Türk insanı bize inansın, umutlarını yitirmesinler. Sonuna kadar savaşacağız. Bu milli takımın Brezilya’ya gidebileceğini düşünüyorum. Tabii ki işimiz zor ama başarabiliriz. Hâlâ umudumuz var, hem de hiç az değil.

Herkes taşın altına elini sokacak. Formayı layıkıyla taşımaya çalışacağız. Bunu başarabiliriz. Sanki insanlara hikaye anlatıyormuşuz gibi geliyor ama bunun için ihtimal var. Rakiplerimiz sadece 2 maç önümüzdeler. Biz 6 maçlık bir seri yakalayabiliriz. Alınacak 18 puan var. Her futbolcunun benim gibi hissettiğine inanıyorum.”

‘Andorra ciddi rakip’

“Futbol ciddi bir iş. Euro 2008 elemelerinde Malta’da puan kaybettiğimizi hatırlıyorum. O yüzden en iyi şekilde, ciddiye alıp, en başından beri baskılı oynayıp, Andorra maçını kazanmak için uğraşacağız. Kazanacağımıza da inanıyorum. Macaristan ve Romanya en önemli rakiplerimiz. Ama hem birbirleriyle hem Hollanda hem de bizimle maçları var. Önümüzdeki maçları kazanabilirsek her şey farklı olacak.”

‘Kimse bizden üstün değildi’

”Önümüzdeki maçları kazanmayı başarabilecek güçteyiz. Oynadığımız maçlarda hiçbir rakip açıkçası bizden üstün değildi. Bazı ufak tefek bireysel hatalardan kaynaklanan sonuçlar oldu. İnanmak, umudu yitirmemek ve bu hevesle Milli Takım’a gelmek çok önemli.”

‘Hocamız çok iyi niyetli’

“Neticede yeni bir jenerasyon geliyor ve bazı sıkıntıların olması çok doğal. Başımızda çok iyi niyetli, bizleri tanıyan, çok iyi bir hoca var. Hedefleri, hayâlleri var. Bir şeyler öyle hemen ertesi gün değişmiyor. Değişim sürecini ne kadar az kanamalı atlatırsak o kadar iyi olacaktır. Bu dönemi artık atlatmamız gerek.”

Artık bizim de dünya starımız var: BURAK YILMAZ

Arda Turan, G.Saray formasıyla Marouane Chamakh’ın Şampiyonlar Ligi’nde arka arkaya 6 karşılaşmada gol atma rekorunu egale eden ve gol krallığı yarışında Cristiano Ronaldo ile birlikte 8 golle ilk sırada olan Burak Yılmaz’ı da değerlendirdi:

“Burak gerçekten muhteşem bir oyuncu, muhteşem de bir rekor kırdı. İnsanın böyle bir arkadaşının olması ve Avrupa’da bütün insanların onun isimini bilmesi açıkçası beni çok gururlandırıyor. Herkesin Avrupa’da, dünyada ismini bildiği bir starımız var. O yüzden çok mutluyum.”VATAN
 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 17:08

İLGİLİ HABERLER