Spor
  • 12.1.2014 00:27

Arda Barcelona karşısında büyüledi

İspanya Ligi (La Liga) 19. Hafta maçında Arda'lı Atletico Madrid, zirveyi paylaştığı rakibi Barcelona ile kendi sahasında 0-0 berabere kaldı. Milli futbolcumuz Arda Turan, 90 dakika sahada kaldı ve oyunuyla göz doldurdu.
Atletico Madrid'in sahası olan Vicente Calderon Stadı'ndaki mücadelede taraftarlar ve ekranları başındaki futbolseverler gol izleyemedi. Bu sonucun ardından La Liga'da ligin ilk yarısını her iki takımda 50'şer puanla bitirdi. Barcelona puan eşitliğine rağmen +5 averaj üstünlüğü nedeniyle ligin yarısını lider tamamladı.

La Liga'nın ilk iki sırasında bulunan Atletico Madrid ile Barcelona bu akşam oynana karşılaşmada golsüz berabere kalırken, 2. sırada bulunan Atletico Madrid maçı alması halinde 1. sıraya yükselecekti.
Vicente Calderon'da oynanan karşılaşmada gol sesi çıkmadı. Milli futbolcu Arda Turan karşılaşmada 90 dakika forma giyerken, Barcelona'nın yıldız oyuncusu Messi oyuna ikinci yarıda dahil oldu. İlk dakikalarda etkili olan ekip Atletico Madrid olurken, Barcelona sonrada yaptığı ataklarla baskı kuran taraf oldu. İlk yarı 0-0'lık eşitlikle tamamlanırken, ikinci yarı oyuna dahil olan Messi ile Barcelona atak oyununu kuvvetlendirdi.
Maçın 78. dakikasında ise Atletico Madrid milli futbolcu Arda Turan'la gole çok yaklaşsa da karşılaşma golsüz eşitlikle sona erdi. Maç sonrası Arda Turan'la Messi'nin formalarını değiştirmeleri de gözlerden kaçmadı.

Arda 90 dakika sahada kaldı

Milli futbolcumuz Arda Turan mücadeleye ilk 11'de başladı ve oyunuyla seyircilerinden alkış aldı. Maç boyunca hücumda takımının en önemli ayaklarından birisi olan Arda, Atletico'nun golcüleri Villa ve Diego Costa'ya gol pozisyonu hazırlamak için elinden geleni yaptı. Zaman zaman savunmaya kadar gelip önemli müdahaleler yaparak arkadaşlarına önemli katkıda bulundu.

Messi ikinci yarıda girdi

2 aydır sakatlığı nedeniyle formasından uzak kalan Messi'de ikinci 45 dakikanın başında girdi. Geçtiğimiz hafta arasında Getafe'ye karşı Kral Kupası'nda oyuna son yarım saatte giren ve iki gol atan Messi, böylece iki ay sonra La Liga'da forma giydi.  Katalan ekibinin bir diğer yıldızı Neymar ise 67. dakikada Alexis Sanchez'in yerine oyuna dahil oldu.
 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 08:34

İLGİLİ HABERLER