Spor
  • 30.11.2011 13:20

ARDA DÜNYA'NIN EN POPÜLER FUTBOLCUSU OLACAK MI ?

İSTANBUL (A.A) - Uluslararası Futbol Tarihi ve İstatistikleri Federasyonu (IFFHS) tarafından düzenlenen ''Dünyanın En Popüler Futbolcusu'' yarışmasında Arda Turan final oylamasına kaldı.
Afrika, Asya, CONCACAF (Kuzey ve Orta Amerika), Okyanusya, Güney Amerika ve Avrupa kıtalarında 2011 yılında kariyerlerini aktif olarak sürdüren futbolcular arasından belirlenecek Katılımcıların ''www.iffhs.de'' adresinden ''IFFHS User Vote'' başlığından girerek oy verebildiği yarışmada, yine İspanya'nın Real Madrid takımında forma giyen Türk asıllı Alman futbolcu Mesut Özil ise finale kalma başarısı gösteremedi.
Eski Fenerbahçeli Mamdou Niang, Afrika'dan oylamaya girerken, eski Galatasaraylı Harry Kewell Okyanusya'dan ve sarı-kırmızılı takımda kısa süreliğine forma giyen Giovanni Dos Santos da CONCACAF'dan aday oldu. Ancak Niang ve Dos Santos finale kalamazken, Harry Kewell aldığı oylarla finale yükseldi.
İnternet sitesine girerek tercihte bulunarak oy kullanan sporseverler, Afrika'dan 13, Asya'dan 14, Kuzey ve Orta Amerika'dan 10, Okyanusya'dan 3, Güney Amerika'dan 18 ve Avrupa'dan 32 olmak üzere toplam 90 futbolcu arasından seçtikleri futbolcuların sayısını 20'ye düşürdüler.
Oylamada Avrupa'da 27 bin 828 oy alan Arda diğer isimlerle birlikte finalde en popüler futbolcu için oy bekleyecek.
Yarışmanın ilk bölümünde en çok oyu 134 bin 898 ile İran'ın Persepolis takımında forma giyen Ali Karimi aldı.
Bu arada 16 Aralık 2011-5 Ocak 2012 tarihleri arasında yapılacak ikinci oylamasında, Avrupa ve Güney Amerika'da ilk 5 sıraya giren futbolcular ile Afrika, Asya ile Kuzey ve Orta Amerika'dan 3'er ve Okyanusya'dan da 1 futbolcu, ''dünyanın en popüler futbolcusu'' olmak için yarışacak.

Güncellenme Tarihi : 23.3.2016 11:49

İLGİLİ HABERLER