Spor
  • 11.9.2019 12:16

Arda Turan ile Berkay davasında karar çıktı

Futbolcu Arda Turan ile şarkıcı Berkay Şahin'in yargılandıkları davanın üçüncü duruşmasında Arda Turan cinsel taciz suçundan beraat etti. Turan'a kasten yaralama ve ruhsatsız silah suçundan ceza verildi. Ayrıntılar geliyor...

Arda Turan ile şarkıcı Berkay Şahin'in yargılandıkları davanın devam duruşması bugün gerçekleşti.

Arda Turan'a 2 yıl 8 ay hapis

Ünlü futbolcu Arda Turan'ın, Berkay'a darp davasında karar çıktı. Arda Turan, toplam 2 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme hükmün geri bırakılmasına karar verdi.

Yaşadıkları kavga sonrası futbolcu Arda Turan ile şarkıcı Berkay Şahin hakkında açılan davada, sanık Turan'ı 3 ayrı suçtan 2 yıl 8 ay 15 gün hapis cezasına çarptıran mahkeme hükmün geri bırakılmasına karar verdi.

ARDA HANGİ SUÇLARDAN CEZA ALDI?

Arda Turan'a korku kaygı veya panik yaratacak şekilde silahla ateş etmek, ruhsatsız silah bulundurmak ve kasten yaralama suçlarından 2 yıl 8 ay 15 gün hapis cezası verildi.

CİNSEL TACİZ SUÇLAMASINDAN BERAAT ETTİ

Arda Turan cinsel taciz suçlamasından ise beraat etti.

BERKAY'DAN İLK AÇIKLAMA:

Yanlış bir şeyler söylersem avukatım toparlayacaktır... Hükmün açıklanması kararı verildi. Sanırım 3 suçtan ceza aldı. Karara itiraz edicez, cinsel tacizden istediğimiz cezayı alamadık.

Kamuoyuna saygım tamdır. Emsal teşkil edecek bir dava... Eğer siz bu konudan birine beraat vereceksiniz eğer, o zaman herkes ruhsatsız silah taşıyabilecek, tabiri caizse kahpece arkadan saldırabilecek. Bu, bu anlama geliyor... Beni ilgilendiren konu, bir ceza verilmeyip hükmün geri açıklanması olacaksa eğer, herkes hastane basabilir, birinin burnunu kırabilir, cinsel tacizde bulunur anlamına geliyor... O yüzden 3 yıl bana yeterli değildir.

Üst mahkemelere avukatlarımla başvuracağız. Kendisi son derece alkollüyken 'kardeşim ben böyle bir şey yapar mıyım' dedi... Tanımadıysan bir özür dile... Özür dileyen kimse yok. 30 kişi beni aradı 'bu işi kapatalım' dedi. Benim 14 tane sözleşmeli konserim iptal oldu ve bir çok kaybım var. Ben bir şey istemiyorum. 'Alkollüydüm, özür dilerim' desin yeter.

Verilen 3 yıl benim için yeterli değildir. Karara itiraz edicem. Sabıkalı olsa dahil benim için bir şey teşkil etmiyor.
Avukatlar: 5 yıl boyunca suç işlerse tekrar yargılanacağı anlamına geliyor. Prosedürü istinaf mahkemesi inceleyecek. Cinsel taciz yönünden beraat etmesi doğru değil. Hükmün geri açıklanması kararı bizce uygun değil.

Avukatlar: 5 yıl boyunca suç işlerse tekrar yargılanacağı anlamına geliyor. Prosedürü istinaf mahkemesi inceleyecek. Cinsel taciz yönünden beraat etmesi doğru değil. Hükmün geri açıklanması kararı bizce uygun değil.

KORUMAYLA GELDİ

KORUMAYLA GELDİ

Arda Turan'ın duruşmaya katılmaması beklenirken, Berkay Şahin avukatları ve korumasıyla İstanbul Adalet Sarayı'na giriş yaptı.
 

"HER DURUŞMAYA GELECEĞİM"

"HER DURUŞMAYA GELECEĞİM"

Adliyeye giriş yapan Berkay, ilk günden beri özür beklediğini yineledi. Arda Turan'ın duruşmaya gelmeyeceği sorulan Berkay, "Bilmiyorum. Ben kaç yıl sürerse her duruşmaya geleceğim. Ben her davamı takip edeceğim. Olması gereken de budur" dedi.
 

Berkay daha önce yaptığı açıklamada ise, "Adalete güvenim tam. Burası Türkiye Cumhuriyeti Hukuk Devleti, cezasını çekecektir" ifadelerini kullanmıştı.
 

ARDA TURAN'A CEZA

ARDA TURAN'A CEZA

Arda Turan cinsel taciz suçundan beraat etti. Turan'a kasten yaralama ve ruhsatsız silah suçundan ceza verildi.
 

NE CEZA İSTENİYORDU?

NE CEZA İSTENİYORDU?

İddianamede, Arda Turan hakkında "Cinsel taciz", "Kasten yaralama", "Korku, kaygı veya panik yaratabilecek tarzda silahla ateş etme", "Ruhsatsız ateşli silahlarla mermileri satın alma veya taşıma veya bulundurma" suçlarından 3 yıl 3 aydan 12 yıl 6 aya kadar hapis cezası isteniyor. Berkay Şahin hakkında ise "Hakaret" suçundan 3 aydan 2 yıla kadar hapis cezası talep ediliyor.
 

NE OLMUŞTU?

NE OLMUŞTU?

Emirgan'da bir mekanda Arda Turan ile Berkay arasında kavga çıktı. İddialara göre olay sırasında Berkay'ın burnu kırıldı. Arda Turan, kavga haberiyle ilgili sosyal medya hesabından açıklama yaparak kavgayı doğruladı ancak kavganın çıkış sebebini söylemedi. Berkay'ın eşi Özlem Ada Şahin, sosyal medya hesabından açıklamada bulundu. Berkay'ın burnunda 15 kırık olduğunu belirten Özlem Ada Şahin, gerekli hukusal işlemlerin başlatıldığını belirtti.
 

Olayın ardından Cumhuriyet Başsavcılığı harekete geçti ve soruşturma başlattı. Berkay'ın eşi Özlem Ada Şahin'in iddiaları ve gerekli hukusal işlemlerin başlatıldığını açıklamasının ardından önce Aslıhan Doğan Turan "Oğlumu kucağıma almama çok az kala, yazılıp çizilen hiçbir şeyin ve hiçbir 3. şahsın bana ve aileme zarar verebilecek nitelikte olmadığını bilmenizi isterim" dedi sonra Arda Turan "Kavganın sebebini Berkay’a sorun, anlatabiliyorsa anlatsın” diye konuştu.

Güncellenme Tarihi : 11.9.2019 11:24

İLGİLİ HABERLER